Λωρίδα της Γάζας: Ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες βομβάρδισε ο ισραηλινός στρατός – Στόχος πυρών και άμαχοι που εκκένωναν προς νότο!

Άγνωστός παραμένει -μέχρι στιγμής- ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τη νέα αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα εκατόμβη θυμάτων.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρό του μια πομπή ασθενοφόρων που αναχωρούσαν από το νοσοκομείο μεταφέροντας τραυματίες με προορισμό νοσοκομεία στην Αίγυπτο, με το κανάλι Al-Aqsa TV που πρόσκειται στη Χαμάς, να μεταδίδει, επικαλούμενο το τοπικό Υπουργείο Υγείας, πως δεκάδες είναι οι Παλαιστίνιοι που  σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. «Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Al-Shifa», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ Αλ Κούντρα, προσθέτοντας πως «στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός στρατός έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου».

Ο στρατός του Ισραήλ υποστήριξε ότι «εξετάζει τις αναφορές».

Άμαχοι σκοτώθηκαν «σαν σκυλιά» στην παραλιακή λεωφόρο

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι μια ισραηλινή επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιους που είχαν αφήσει τα σπίτια τους στις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, με σκοπό να βρουν κταφύγιο στο νότο.

Μάρτυρες ανάφεραν ότι στόχος της επίθεσης ήταν η παραλιακή λεωφόρος της Γάζας, Αλ Ρασίντ, μέσω της οποίας ο ισραηλινός στρατός είχε παροτρύνει τους πολίτες να ταξιδέψουν νότια.

https://twitter.com/MuhammadSmiry/status/1720426930091053404?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1720426930091053404%7Ctwgr%5E374a4e2f7b9e132355786cce95424f812f8034e2%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fkosmos%2F525225%2Florida-tis-gazas-asthenofora-poy-meteferan-traymaties-stin-aigypto-eplixe-o-israilinos-stratos-stochos-vomvardismoy-kai-amachoi-poy-ekkenonan-pros-noto%2F

«Η κατοχή διέπραξε μια νέα σφαγή εναντίον εκτοπισμένων αμάχων και σκότωσε 14 πολίτες, παιδιά και γυναίκες», δήλωσε σχετικά ο Ασράφ αλ-Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.