Δυνατή Ελλάδα

Wall Street Journal: Η ευθύνη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ

Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει αβελτηρία και εν πολλοίς ψέγει τις ΗΠΑ για την επίθεση της Χαμάς, που κατέλαβε εξαπίνης τόσο το Ισραήλ όσο και την Δύση. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν ποτέ καταγράψει απειλές από την Χαμάς, με αποτέλεσμα να σταματήσουν σχεδόν να την κατασκοπεύουν όπως και άλλες ακραίες παλαιστινιακές ομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η CIA, η οποία επίσης κατηγορείται για το φιάσκο της 7ης Οκτωβρίου, είχε κατευθύνει όλους τους οικονομικούς της πόρους τους στο κυνήγι των ηγετών της Αλ Κάιντα και του ISIS, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Ουάσινγκτον παραχώρησε την ευθύνη του ελέγχου της Χαμάς αποκλειστικά στο Ισραήλ, με την πεποίθηση ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα εντόπιζαν οποιαδήποτε απειλή. Ήταν «ένα καλά τοποθετημένο στοίχημα» σύμφωνα με δήλωση ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ.

Η εκτίμηση αποδείχθηκε λανθασμένη

Με περισσότερους από 30 Αμερικανούς νεκρούς και 10 αγνοουμένους, αυξανόμενους φόβους για έναν περιφερειακό πόλεμο και δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικό στρατιωτικό υλικό να κατευθύνονται στην Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ορισμένοι αξιωματούχοι δηλώνου ότι οι ΗΠΑ εκτίμησαν λανθασμένα την απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Όσον αφορά στις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες πραγματικά βαρύνουν κυρίως το Ισραήλ, νομίζω ότι θα πρέπει να μοιραστούμε και εμείς κάποια ευθύνη», δήλωσε στην εφημερίδα ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, συνταξιούχος αξιωματικός επιχειρήσεων της CIA με μεγάλη αντιτρομοκρατική εμπειρία. «Η παραχώρηση της Χαμάς στους Ισραηλινούς φαίνεται τώρα ότι είχε συνέπειες» πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.