Εισέβαλε το Ισραήλ – Επικών διαστάσεων η ανθρωπιστική καταστροφή

Οι αποψινές επιχειρήσεις σηματοδότησαν μια νέα φάση κλιμάκωσης αυτής της εκστρατείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι με αυτό τον τρόπο προετοιμάζει την κύρια χερσαία επιχείρηση.

Η Χαμάς από την πλευρά της έκανε λόγο για συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στις περιοχές στο Μπέιτ Χανούν (στα βόρεια) και το Μπουρέιτζ (στην κεντρική Γάζα). Το «Al Jazeera» μετέδωσε δήλωση αξιωματούχου της Χαμάς, σύμφωνα με τον οποίο ο ένοπλος βραχίονας της «απέκρουσε» τις ισραηλινές δυνάμεις στη Βόρεια Γάζα.

«Πραγματοποιούμε επιχειρήσεις σάρωσης και εκκαθάρισης, για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για εμάς», δήλωσε ο Peter Lerner, ένας εκ των εκπροσώπων του ισραηλινού στρατού, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC News . «Ερευνούμε για αντιαρματικά, καταστρέφουμε φυλάκια παρατήρησης και εμπλεκόμαστε με τους τρομοκράτες όπου τους βρούμε», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αποψινές επιχειρήσεις είναι προπαρασκευαστικές.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.