Δυνατή Ελλάδα

«Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα» γράφει η Wall Street Journal

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, αποκαλύπτει ότι το Ισραήλ έχει αποδεχθεί προς το παρόν το αίτημα των ΗΠΑ να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση στην Γάζα, ώστε να έχουν το χρόνο οι ΗΠΑ να στείλουν στην περιοχή περισσότερα αντιπυραυλικά συστήματα.

Στον σχεδιασμό του το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη την προσπάθεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας, αλλά και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Βασική ανησυχία είναι η ασφάλεια των αμερικανικών στρατευμάτων, ανέφεραν οι πηγές της εφημερίδας. Ο αμερικανικός στρατός και άλλοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπουν στο στόχαστρο ενόπλων οργανώσεων όταν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς. Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την ανάπτυξη σχεδόν 12 αντιαεροπορικών συστημάτων στην περιοχή.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.