Δυνατή Ελλάδα

Ουκρανία: Το ελικόπτερο για την φυγή του Zelensky είναι έτοιμο…

Ενώ η Ουκρανική αντεπίθεση πάγωσε ούσα πλήρως αποτυχημένη με 100.000 νεκρούς σε 17 εβδομάδες – ρεκόρ Γκίνες αυτοκαταστροφής – η διοίκηση του Ουκρανικού στρατού ανησυχεί ότι η Δύση παγώνει την βοήθεια και ο στρατός θα βρεθεί σε αδιέξοδο…
Αξιωματούχοι της Ουκρανικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι όλα τα πυρομαχικά του κόσμου δεν φθάνουν για να αντιμετωπίσουν τον ανελέητο βομβαριδισμό των ρώσων. 
Ορισμένοι Ουκρανοί αναφέρουν ότι ο Zelensky έχει ελικόπτερο να αποδράσει αλλά ποια θα είναι η τύχη των άλλων Ουκρανών που θα μείνουν;
Εν τω μεταξύ σε παρέμβαση του ο Musk τονίζει ότι η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να θυσιάζει τους Ουκρανούς και να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία
Το Politico
ανησυχεί ότι μπορεί να μπλοκαριστεί το σχέδιο του Biden για οικονομική βοήθεια 106 δισεκ. σε Ουκρανία και Ισραήλ.
Το πάρτι στα κέρδη των βιομηχανιών όπλων καλά κρατεί… τον Φεβρουάριο του 2022, ένα πυρομαχικό 155mm κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ, αλλά τώρα η τιμή έχει εκτοξευθεί στα 3.600 ευρώ…. ο δυστυχής Ουκρανικός λαός θα πληρώνει για 10ετίες (σημείωση ΒΝ).

Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Λιγοστεύουν οι στρατιωτικές δυνατότητες των Ουκρανών – Καταρρίψαμε 24 μαχητικά σε 5 ημέρες
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ολοένα και λιγότερες στρατιωτικές δυνατότητες υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως τις τελευταίες πέντε ημέρες η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 24 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Έχουμε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, τα οποία κατέρριψαν 24 αεροπλάνα σε 5 ημέρες» είπε ο Shoigu σε Ρώσους στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίσκεψη τους στη βόρεια στρατιωτική διοίκηση της ζώνης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Όπως είπε ο Shoigu, «ο εχθρός έχει ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες, και γίνονται λιγότερες χάρη αποκλειστικά στο δικό σας μαχητικό έργο».
Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες έχει αυξηθεί και ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που συλλαμβάνονται και παραδίνονται.
Σύμφωνα με τον Shoigu, οι Ουκρανοί παραδίδονται οικειοθελώς περιγράφοντας την κακή ψυχολογική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα παρατούν οι Ουκρανοί

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι στρατιώτες είπαν πως «ο εχθρός είναι σε πανικό».
«Γνωρίζουμε τις κινήσεις και τις εξόδους τους.
Τους χτυπάμε.
Δεν γλιτώνουν» ανέφεραν στον Shoigu οι Ρώσοι στρατιωτικοί.

Elon Musk (Tesla, X): Η Δύση να σταματήσει να θυσιάζει τους Ουκρανούς και να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία

Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να θυσιάζουν παράλογα Ουκρανούς στη σύγκρουση με τη Ρωσία, να βρουν μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση και να αποκαταστήσουν τις κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk στο κοινωνικό του δίκτυο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter).
Και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;
Λοιπόν, πολλά από τα λουλούδια της ουκρανικής νεολαίας θυσιάζονται στα χαρακώματα για κανένα εδαφικό κέρδος» τόνισε ο Musk.
«Νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσουμε να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία και νομίζω ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε τις κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία», επεσήμανε ο επιχειρηματίας.
Ο Elon Musk σημείωσε επίσης ότι η παράταση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Στις 5 Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ανέφερε ότι το Κίεβο έχασε πάνω από 90.000 στρατιώτες – έχουν φθάσει ήδη τους 100.000 – και περισσότερα από 550 τανκς μέσα σε τέσσερις μήνες.
Στις 15 Οκτωβρίου, ο Putin είπε ότι η ουκρανική αντεπίθεση είχε τελείως αποτύχει, αν και η Ουκρανία ετοίμαζε νέες ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις σε ορισμένα σημεία της γραμμής εμπλοκής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.