Είναι o E. Τατάρ πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή όχι ;

Ο Ερσιν Τατάρ σε ομιλία του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 12 Οκτωβρίου 2023 σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «προεδρίας» του, αφού πρόβαλε την «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας ισχυρίστηκε και αυτά: « Η ΤΔΒΚ δεν είναι μόνο ένα κομμάτι γης, αλλά επίσης έχει κυριαρχικά δικαιώματα, θαλάσσιες δικαιοδοσίες, αιγιαλίτιδα ζώνη, αποκλειστικές οικονομικές ζώνες. Με τα περιφερειακά της δικαιώματα, αντιπροσωπεύει ολόκληρο το τουρκικό κόσμο στη Γαλάζια Πατρίδα στην ανατολική Μεσόγειο».

(“TRNC is not only a piece of land, but also has sovereign rights, maritime jurisdictions, territorial waters, exclusive economic zones.    With its regional rights, it is the representative of the entire Turkic world in the Blue Homeland and in the eastern Mediterranean.”)

https://kktcb.org/en/president-ersin-tatar-delivers-an-address-at-the-trnc-cultural-11584

Και η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι Τουρκοκύπριοι το ερχόμενο έτος θα γιορτάσουν την 50η επέτειο της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ης Ιουλίου, 1974».

Είναι ο Τατάρ πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή όχι, είναι αυτό μαρτυρία προδοσίας ή όχι; Έχει κυπριακό διαβατήριο/ταυτότητα ναι ή όχι;

Τι κάνει η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, η Βουλή τα ακούνε αυτά και συνεχίζουν να εκλιπαρούν για … συνομιλίες παράδοσης δύο κρατών;

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος   Λονδίνο 16.10.2023

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.