Πόλεμος στο Ισραήλ: Ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Σειρήνες ήχησαν πριν από λίγη ώρα στο Τελ Αβίβ ως προειδοποίηση για πιθανή επίθεση με ρουκέτες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ήχησαν και οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες και στο Ασκελόν. Nωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης.

«Τα τάγματα και οι στρατιώτες των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων αναπτύσσονται σε όλη την χώρα και είναι έτοιμοι να αυξήσουν την ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, με έμφαση σε μια σημαντική χερσαία επιχείρηση», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι είναι έτοιμος να «επεκτείνει την επίθεση» εφαρμόζοντας «ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών σχεδίων επίθεσης, η οποία περιλαμβάνει μία «κοινή και συντονισμένη επίθεση από αέρος, θάλασσα και ξηρά».

Παράλληλα τόνισε ότι ολοκληρώνει την επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων, καθώς η διεύθυνση υλικοτεχνικής υποστήριξης εργάζεται για να παράσχει στα στρατεύματα όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν για την χερσαία επίθεση.

«Τις τελευταίες ημέρες τα εργαλεία που απαιτούνται για τη μάχη έχουν μεταφερθεί στους χώρους συγκέντρωσης και σε αυτή τη φάση οι διάφορες μονάδες της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Υλικοτεχνικής Υποστήριξης εργάζονται για την ολοκλήρωση της λειτουργία των εργαλείων και τον εξοπλισμό τους με προηγμένα μέσα μάχης, όπως απαιτείται », υπογράμμισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Iσραηλινός στρατός: Ανακοίνωσε ότι βρήκε πτώματα ισραηλινών ομήρων στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε στην Λωρίδα της Γάζας «πτώματα» ισραηλινών ομήρων οι οποίοι απήχθησαν από την Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.