Η Ρωσία επιτίθεται σε 6 μέτωπα στην Ουκρανία, πανικόβλητοι οι Ουκρανοί κατηγορούν την Δύση για την αποτυχία

Η Ουκρανία βρίσκεται στην 19η εβδομάδα της αποτυχημένης αντεπίθεσης της με 93.500 Ουκρανούς νεκρούς… και ενώ ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στο δράμα του Ισραήλ – Παλαιστινίων… ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση σε 6 μέτωπα επιτυγχάνοντας εδαφικά κέρδη… έμφαση δίνεται στην πόλη Avdiivka… όπου οι ρώσοι προελαύνουν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπερτονίζει πως η Ρωσία θα τελειώσει έναν πόλεμο που δεν άρχισε η ίδια.

Οι Ουκρανοί έχουν πανικοβληθεί γιατί βλέπουν την ολοκληρωτική ήττα και ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του Zelensky δήλωσε ευθέως ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν πάει καλά γιατί η Δύση βρίσκεται έως 9 μήνες πίσω στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης όπλων και πυρομαχικών.
Στο ίδιο κλίμα και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούσαν στο χρονοδιάγραμμα των πολεμικών ενεργειών…
Ο διεθνής τύπος προετοιμάζει την Ουκρανική κοινή γνώμη για τα χειρότερα… έρχεται και χειμώνας και οι ρώσοι θα εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις σοκ και δέος… ο Ουκρανικός λαός θα υποφέρει πολύ… αφού επέλεξε να έχει ηγέτη τον Zelensky.
O Tony Shaffer πρώην στέλεχος της CIA δήλωσε ότι η Ρωσία έστησε μια μεγάλη παγίδα, εξάντλησε την Ουκρανία στρατιωτικά και τώρα ετοιμάζει την μεγάλη αντεπίθεση της…Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Douglas Macgregor αποκάλυψε πως οι Ρώσοι σκότωσαν Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές σε σαρωτικό χτύπημα στην Ουκρανία.
Στο στρατιωτικό μέτωπο πάντως οι ρωσικές δυνάμεις σε 6 στρατηγικά σημεία έχουν ξεκινήσει ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις που θα κλιμακωθούν σύντομα…

Advertisement

 

Παγκόσμιας σημασίας μήνυμα Putin: Η Ρωσία τελειώνει έναν πόλεμο που δεν άρχισε η ίδια

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας είναι μια προσπάθεια να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία που εξαπολύθηκε το 2014 μετά το πραξικόπημα στη χώρα αυτή, επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.
«Υπενθυμίζω, η ουκρανική κρίση ξεκίνησε το 2014, όταν οργανώθηκε πραξικόπημα και στη συνέχεια εξαπολύθηκε πόλεμος και άρχισαν οι μάχες στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Από εκεί ξεκίνησαν όλα.
Η ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση δεν είναι η αρχή του πολέμου, αλλά μια προσπάθεια να σταματήσει», είπε. Σύμφωνα με τον Putin, ο λόγος της σύγκρουσης στην Ουκρανία έγκειται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι μια μικρή ομάδα χωρών δεν θέλει να αποχωριστεί τη φθίνουσα θέση του ηγεμόνα (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ) και για το σκοπό αυτό, προκαλεί άμεσα καταστάσεις κρίσης σε διάφορες περιοχές του κόσμου, υποδαυλίζοντας ενεργά τόσο παλιές όσο και νέες εστίες συγκρούσεων.
«Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθούν επίμονα να υπονομεύσουν τις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με τους συμμάχους της με την ευρεία έννοια της λέξης και τους εταίρους, και όπως γνωρίζουμε, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα και οι απειλές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης εξτρεμιστικών και εθνικιστικών κινημάτων στην Ουκρανία», τόνισε ο Putin.

Peskov (Κρεμλίνο): Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα ανακοινώσει το τέλος της ουκρανικής αντεπίθεσης

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Dmitry Peskov απέφυγε να σχολιάσει την παρατήρηση του πρεσβευτή της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya ότι δεν υπάρχει πλέον ουκρανική αντεπίθεση.
«Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να απαντήσει το υπουργείο Άμυνας», είπε απαντώντας στην ερώτηση του TASS.
Νωρίτερα, ο Nebenzya είπε ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου πριν από αρκετές ημέρες και ότι η ουκρανική «αντεπίθεση» θα μπορούσε να θεωρηθεί τελειωμένη.
Επίσης επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν έχει ακούσει καμία πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία από τις δυτικές χώρες στον ΟΗΕ.
«Κάθε μήνα οι δυτικοί ομόλογοί μας συγκαλούν συνόδους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία και ζητούν υποκριτικά τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Ποτέ όμως δεν ακούσαμε ουσιαστικές προτάσεις από τους πρώην δυτικούς εταίρους μας επί της ουσίας, που θα συνέβαλαν στην εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, σε οποιαδήποτε από αυτές τις συναντήσεις», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η Ρωσία έχει περικυκλώσει και ετοιμάζεται να κατακτήσει την Avdiivka

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της επίθεσης των Ρώσων στην Avdiivka, την οποία οι Ρώσοι χτυπούν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα με το πυροβολικό και την αεροπορία, και με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής αντέχουν.
«Η πόλη δέχεται συνεχή επίθεση από αέρα, πυροβολικό και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων.
Οι μάχες κρατάνε εδώ και τέσσερις ημέρες.
Είναι άγριες και πραγματικά ασταμάτητες.
Πυροβολούν από κάθε πλευρά με ότι όπλο διαθέτουν» υποστήριξε ο Vitaliy Barabash, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Avdiivka, υποστηρίζοντας πως υπήρξαν και αεροπορικές επιδρομές και πως οι επιθέσεις δεν σταματούν στιγμή.
Η επίθεση στην Avdiivka είναι μια από τις λίγες μεγάλες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ρωσία από τότε που οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν την αντεπίθεση τους στις αρχές Ιουνίου για να προσπαθήσουν να εκδιώξουν τα ρωσικά στρατεύματα που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους στα ανατολικά και νότια.
Το Κίεβο λέει ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώσει στρατεύματα γύρω από την Avdiivka και έχει στείλει βαρύ εξοπλισμό, καθώς σκοπεύει να περικυκλώσει και να καταλάβει την πόλη, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης Donetsk που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Δύση ευθύνεται για τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης – Είμαστε 9 μήνες πίσω….

Ο Σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας Mikhail Podolyak υποστήριξε ότι το Κίεβο υστερεί έως και 9 μήνες πίσω από το πρόγραμμα μάχης και κατηγορεί τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για την εξέλιξη αυτή…
«Υστερούμε έξι έως εννέα μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα», τόνισε σε συνέντευξή του στην ουκρανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον Podolyak, όταν η Ουκρανία άρχισε να ζητά ενεργά όπλα και οχήματα το φθινόπωρο 2022, οι δυτικοί εταίροι «εξακολουθούσαν να φοβούνται πολύ να αναγνωρίσουν ότι η Ουκρανία έπρεπε να λάβει όπλα πολύ γρήγορα».
Δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει «να κάνει τα πάντα με τη μέγιστη ένταση και τη μέγιστη ταχύτητα».
Προηγουμένως, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούσαν στο χρονοδιάγραμμα των πολεμικών ενεργειών.
«Ο Budanov έχει απόλυτο δίκιο: αν και συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας και λάβαμε όλα τα απαραίτητα σε έναν μήνα, είναι μια ιστορία.
Εάν συμφωνήσαμε, αλλά το λάβαμε σε οκτώ μήνες, αυτό είναι άλλη ιστορία. Φυσικά, μείναμε πίσω από το χρονοδιάγραμμα» πρόσθεσε ο Podolyak.
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν συχνά να δικαιολογήσουν την αποτυχία της αντεπίθεσης για την οποία Ουκρανία και Δύση έτρεφαν μεγάλες ελπίδες.
Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα το ΝΑΤΟ για ανεπαρκή αποστολή προμηθειών, ωστόσο η συμμαχία απαντούσε ότι… όσα συμφωνήθηκαν τηρήθηκαν.

Η Ουκρανία διαθέτει πρωτότυπα πυραύλων με βεληνεκές έως και 1.000 χιλιόμετρα

Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει στη διάθεσή της πρωτότυπα ενός πυραύλου με βεληνεκές έως και 1.000 χιλιόμετρα, δήλωσε ο Σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου Mikhail Podolyak.
Μαζί με την παραγωγή drone, χρειαζόμαστε και παραγωγή πυραύλων.
Και έχουμε ήδη δοκιμάσει πρωτότυπα με βεληνεκές 750-1.000 χιλιομέτρων»
Με την παραγωγή πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η ουκρανική προεδρική διοίκηση ελπίζει να φτάσει σε «ισοδύναμη κατάσταση» με τη Ρωσία όσον αφορά τον εξοπλισμό.
Για τον σκοπό αυτό, η Ουκρανία πρέπει να κλιμακώσει την παραγωγή και να προσελκύσει δυτικές επενδύσεις, πιστεύει η κυβέρνηση του Κιέβου.
«Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να παράγει χίλιους ή δύο χιλιάδες πυραύλους σε έξι μήνες
Αλλά η παραγωγή υπάρχει και επενδύουμε σε αυτήν».
Στις 31 Αυγούστου, ο Zelensky αποκάλυψε ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε ένα δικό της πύραυλο μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει έναν στόχο σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο του όπλου και τον στόχο που χτυπήθηκε.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Alexey Danilov είπε ότι ο πύραυλος σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός πολέμου με τη Ρωσία.
Η Ουκρανία σχεδιάζει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς με βεληνεκές 1000 χλμ από τον Μάρτιο του 2020 κατόπιν εντολής του Zelensky.

Αποικία η Ουκρανία – Όποιος πληρώνει, την ελέγχει – Εξαρτάται πλήρως από τη Δύση

Στη μετεξέλιξη της Ουκρανίας σε αποικία που ελέγχεται πλήρως από την Δύση αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov, ο οποίος τονίζει ότι «όποιος πληρώνει, είναι και αυτός που την ελέγχει».
Σε ανάρτηση του στο Telegram, η βιωσιμότητα της Ουκρανίας εξαρτάται από τα χρήματα της Δύσης.
«Γενικά, η Ουκρανία εξαρτάται πλήρως από τη Δύση.
Ο προϋπολογισμός της κατά 80% εξαρτάται από τις ενέσεις από το εξωτερικό, καθώς ολόκληρος ο προϋπολογισμός της είναι 35 με 36 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όποιος πληρώνει, ελέγχει την αποικία του» ανέφερε ο Azarov.
Όπως είπε, η Ουκρανία χρειάζεται 32 δισεκατομμύρια δολάρια για να καταφέρει να επιβιώσει.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Έχουμε νέα σχέδια, θα διατηρήσουμε 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με Ρωσία

Το ΝΑΤΟ αρχίζει να υλοποιεί τα νέα του στρατιωτικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Jens Stoltenberg μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ «εξέτασαν την πρόοδό μας στο πλαίσιο ενίσχυσηε της άμυνας του ΝΑΤΟ».
Στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους (τον Ιούλιο του 2023), συμφωνήσαμε τα πιο ισχυρά αμυντικά σχέδια από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Τώρα κάνουμε τα επόμενα βήματα.
Σύμφωνα με τα νέα αμυντικά του σχέδια, το ΝΑΤΟ σκοπεύει να διατηρήσει 300.000 στρατιώτες σε σταθερή κατάσταση ετοιμότητας, μαζί με 8 ομάδες μάχης που σταθμεύουν κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών, εξοπλισμού και βαρέων όπλων.

Macgregor: Οι Ρώσοι σκότωσαν Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, που εκπαίδευαν Ουκρανούς στρατιώτες στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκάλυψε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Douglas Macgregor σε συνέντευξή του στον Godfrey Bloom, Βρετανό συγγραφέα και ειδικό επί των χρηματοοικονομικών και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία Δυτικών πιθανότατα θα επισπεύσουν τον τερματισμό της δυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
«Σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί, καμία δράση δεν μπορεί να αναληφθεί εντός των συνόρων της Ουκρανίας χωρίς να το γνωρίζουν οι Ρώσοι, χωρίς να το εντοπίσουν οι Ρώσοι.
Και αν το ξέρουν και το εντοπίσουν, μπορούν επίσης να το στοχεύσουν», είπε ο Macgregor ο οποίος είναι επίσης πρώην ανώτερος σύμβουλος του Πενταγώνου.«Αυτό που συμβαίνει τώρα, αυτό που συνέβη τις τελευταίες 24-48 ώρες στην Ουκρανία, περίπου 48 χιλιόμετρα πίσω από τα ουκρανικά μέτωπα, ήταν η καταστροφή μιας ομάδας Ουκρανών στρατιωτών, αρκετές εκατοντάδες από αυτούς, μαζί με Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές από το ΝΑΤΟ», αποκάλυψε ο Αμερικανός συνταγματάρχης.
«Σκοτώθηκαν όλοι σε ένα χτύπημα. Δεν μπορείς να κινηθείς σε αυτή τη χώρα χωρίς να σε εντοπίσουν οι Ρώσοι», τόνισε.
Ο Macgregor εξήγησε επίσης ότι τα ουκρανικά σύνορα παρακολουθούνται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και δεν μπορεί κανείς να τα διασχίσει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Λευκορωσία: Κλιμάκωση η άσκηση του ΝΑΤΟ Dragon – 2024 στην Πολωνία

Για κλιμάκωση της έντασης κάνει λόγο η Λευκορωσία με αφορμή την πραγματοποίηση της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ, Dragon 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία.
Στην άσκηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί το 2024 αναμένεται να συμμετάσχουν 15.000 Πολωνοί στρατιώτες και άλλοι 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ανάμεσα στους οποίους Αμερικάνοι και Βρετανοί.
Εκτιμάται πως θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη.
«Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας (Wieslaw) Kukula δήλωσε ότι η μεγαλύτερη άσκηση χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, Dragoon 2024 (με 20 χιλιάδες συμμετέχοντες), θα πραγματοποιηθεί στο έδαφός της.
Λαμβάνοντας υπόψη την άρνηση του διαλόγου με τη Λευκορωσία, είναι προφανές ότι η Πολωνία κάνει μια επιλογή υπέρ της κλιμάκωσης της έντασης, και όχι υπέρ της καλής γειτονίας» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o Valery Revenko, επικεφαλής του τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας και αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας.
Μάλιστα ο Revenko αναφέρθηκε και στη στρατιωτική άσκηση Stedfast Defender που θα πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ την άνοιξη του 2024 με τη συμμετοχή περίπου 41.000 στρατιωτών και πάνω από 50 πλοίων, η οποία εκτιμάται πως είναι η μεγαλύτερη ΝΑΤΟική άσκηση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
«Είναι ήδη γνωστό ότι η πολυεθνική άσκηση Stalwart Defender θα διεξαχθεί κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 χιλιάδων στρατιωτικών» είπε ο Revenko.

Financial Times: Η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο… ο Zaluzhny ήδη το κάνει…

Η θέση των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων, που εμποδίζουν τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, θα μπορούσε να καταστρέψει την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, γράφουν οι Financial Times.
«Ακόμη και μια προσωρινή παύση υποστήριξης θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στη στρατιωτική στρατηγική και τις τακτικές του Κιέβου μέσα σε λίγες εβδομάδες, κάτι που θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αντεπίθεση», αναφέρουν οι Financial Times.
Ένα τέτοιο «ολίσθημα» θα δώσει στον ρωσικό στρατό ένα πλεονέκτημα, το οποίο θα εκμεταλλευτεί αμέσως.
«Ο Valery Zaluzhny, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας, προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός του αυστραλιανού στρατού Mick Ryan.
Όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, η Δύση τελειώνει από πυρομαχικά και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Ουκρανίας.

Ο Zelensky ζητάει από το ΝΑΤΟ περισσότερα όπλα για να διατηρήσει την προσοχή στην Ουκρανία

Ο Zelensky στην συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες επιχείρησε να στρέψει την προσοχή ξανά στην Ουκρανία εν μέσω της κρίσης στο Ισραήλ, ανέφεραν οι Financial Times.
Το περιοδικό Foreign Policy έχει εστιάσει στις ανησυχίες λόγω των ελλείψεων πυρομαχικών για το Ισραήλ αφού η Ουκρανία έχει απορροφήσει μεγάλες ποσότητες.

Σκληρή επίθεση Ρωσίας σε Γαλλία: Έχασε την Αφρική και τώρα βοηθά με κάθε τρόπο τους Αγγλοσάξονες στην αποσταθεροποίηση του κόσμου

Η Γαλλία βοηθά ενεργά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε βασικές περιοχές του κόσμου, δήλωσε ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Sergety Naryshkin.
«Το κύριο διακύβευμα της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου είναι η σκόπιμη αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε βασικούς τομείς και η δημιουργία επιχειρησιακών-τακτικών συνασπισμών που ελέγχονται από τους Αγγλοσάξονες γύρω τους.
Υποστηρίζονται ενεργά σε αυτήν την καταστροφική πορεία από το Παρίσι, που βιώνει οδυνηρά την απώλεια επιρροής στην Αφρική», φέρεται να είπε ο Naryshkin στη δήλωση του SVR.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.