Μεσολαβητής στη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων ο… Ερντογάν!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με σκοπό την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, μετέδωσε απόψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.

Χαρακτηριστικά μετέδωσε ότι «ενώ η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αυξάνεται κάθε ώρα που περνά, έχει αναφερθεί ότι η Τουρκία διεξάγει διαπραγματευτική διαδικασία με τη Χαμάς για τους ομήρους.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ έκανε δηλώσεις για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, έδωσε εντολή να διεξαχθεί η διαπραγματευτική διαδικασία για τους ομήρους.

Αν και ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος, εκτιμάται ότι η Χαμάς έχει τουλάχιστον 150 άτομα που έχουν απαχθεί από το Ισραήλ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσοι από αυτούς είναι πολίτες και πόσοι είναι στρατιώτες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.