Ο Μπορέλ προσκάλεσε Ισραηλινό και Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ στην Σύνοδο της ΕΕ με τις χώρες του Κόλπου

Διαμεσολαβητική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική στην κλιμακούμενη πολεμική σύγκρουση στην Μέση Ανατολή. Ο Ζοζέπ Μπορέλ προσκάλεσε τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Έλι Κοέν, και τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριγιάντ αλ-Μάλικι, να συμμετάσχουν στην Υπουργική Σύνοδο της Ένωσης με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου στο Μουσκάτ του Ριάντ.

Η Σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών συνεκλήθη εκτάκτως μετά την επίθεση της Χαμάς και την συνακόλουθη απάντηση με πυρά από το Ισραήλ.

O Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε την πρόσκληση με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter). Οι δύο υπουργοί αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε από το Σάββατο απερίφραστα τις επιθέσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και υπογράμμισε πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί. Η ΕΕ ζήτησε την απελευθέρωση των αμάχων που συνελήφθησαν όμηροι κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Μπορέλ δήλωσε σήμερα X ότι επανέλαβε την καταδίκη της επίθεσης κατά την διάρκεια συνομιλίας που είχε χθες το βράδυ με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

«Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες επονείδιστες τρομοκρατικές ενέργειες και τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει την υποστήριξή τους» ανέφερε.

Πηγή φωτό: Twitter

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.