Τέλος η ευρωπαϊκή βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους

Οι βαρβαρότητες της Χαμάς στο Ισραήλ οδήγησε σε άμεσες αποφάσεις την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βάρχελι, να ανακοινώνει την αναστολή πληρωμών και επανεξέταση κάθε προγράμματος βοηθείας προς τους Παλαιστινίους.

Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «το μέγεθος του τρόμου και της βαναυσότητας ενάντια στο Ισραήλ και τον λαό του αποτελεί σημείο καμπής. Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχιση των διαδικασιών σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Και σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος: «Ως ο μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας για τους Παλαιστινίους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να βάλει όλο το φάσμα των σχεδίων ανάπτυξής της σε επανεξέταση και αυτό αφορά 691 εκατ. ευρώ. Όλες οι πληρωμές σταματούν αμέσως. Όλα τα σχέδια θα επανεξεταστούν. Όλες οι νέες προτάσεις προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος έτους 2023, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Θα υπάρξει συνολική επανεξέταση ολόκληρου του φακέλου για τη βοήθεια προς την Παλαιστίνη».

Τόνισε ακόμη ότι «τα θεμέλια της ειρήνης, της ανοχής και συνύπαρξης θα πρέπει τώρα να εξεταστούν. Η προτροπή στο μίσος, τη βία και η αποθέωση της τρομοκρατίας έχουν ήδη δηλητηριάσει τα μυαλά πάρα πολλών μέχρι τώρα. Χρειαζόμαστε δράση και τη χρειαζόμαστε τώρα».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.