Δυνατή Ελλάδα

Η μεγαλύτερη εσωτερική στρατιωτική επίθεση της ιστορίας: Φεύγουν… οδικώς (!) τα F-16 από τα ισραηλινά αεροδρόμια! (βίντεο)

Εκκενώνονται τα ισραηλινά πολεμικά αεροδρόμια και οι βάσεις συντήρησης μαχητικών αεροσκαφών στο νότιο Ισραήλ, προκειμένου να μην καταστραφούν επί του εδάφους.

Εικόνες που έρχονται στην δημοσιότητα δείχνουν τα F-16 να αποχωρούν χωρίς φτερά από τα αεροδρόμια προκειμένου να διευκολυνθεί η οδική μεταφορά τους, αλλά δείχνουν και την έκταση του αιφνιδιασμού των Ισραηλινών:

Τα μαχητικά κατευθύνονται σε ασφαλείς βάσεις του βορρά, μέσα σε μια χαοτική κατάσταση, προκειμένου να προφυλαχθούν από τους χιλιάδες πυραύλους που εξαπέλυσε και συνεχίζει να εξαπολύει σήμερα η Χαμάς στην μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση της ιστορίας από το εσωτερικό μιας χώρας κατά τους ίδιων των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτών της χώρας!

Ο ισραηλινός αιφνιδιασμός ήταν τέτοιος που πραγματικά δημιουργούνται ερωτήματα για το επίπεδο ετοιμότητας, γενικά των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, σε μια εποχή μάλιστα που υποτίθεται ετοιμάζονταν για επίθεση στο Ιράν, βάσει των δηλώσεων του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ν.Νετανιάχου!

Η εικόνα Ισραηλινού διοικητή να συλλαμβάνεται με το… σώβρακο μέσα στην ίδια του την χώρα, είναι πραγματικά ατιμωτική για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις!

Η αιχμαλωσία του στρατηγού Νίμροντ Αλόνι κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς ο συγκεκριμένος είναι ο νυν διοικητής τω λεγόμενων «Δυνάμεων Βάθους», δηλαδή των δυνάμεων που δρουν βαθιά σε εχθρικά εδάφη.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.