Ουκρανία: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις μάχες» λέει ο σύμβουλος του πρώην προέδρου της χώρας

Ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma, τόνισε πως η «Ουκρανία δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τις συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις, επομένως το Κίεβο θα πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός».

«Είναι απαραίτητο να διαπραγματευτούμε, χρειάζεται μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, διαφορετικά η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αντέξει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Soskin τόνισε την κρίσιμη δημογραφική κατάσταση που σχετίζεται με τη φυγή των ανθρώπων από τη χώρα. «Μόνο στη Σλοβακία υπάρχουν 300.000 πρόσφυγες. Στη Γερμανία υπάρχουν τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο. Στην Πολωνία υπάρχουν 900.000».

«Δεν γεννιούνται παιδιά στην Ουκρανία. Δεν υπάρχουν άλλοι άνδρες, επομένως είναι απαραίτητο να ληφθούν ορισμένα μέτρα. Ποιος ωφελείται από αυτό; Η Πολωνία κερδίζει και όλα τα κράτη της Βαλτικής.Η Αμερική κερδίζει. Όλοι κερδίζουν. Και ποιος θα χάσει – η Ουκρανία», συνέχισε ο πρώην σύμβουλος.

Ανακωχή και εκλογές

Νωρίτερα, ζήτησε ανακωχή με τη Ρωσία, λέγοντας ότι η δύναμη κρούσης της αυξάνεται, ενώ πρότεινε επίσης την άρση του στρατιωτικού νόμου και τη διενέργεια βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Είπε ότι οι εκλογές θα απομακρύνουν τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι και τους υποστηρικτές του από την εξουσία και αυτό θα δώσει στη χώρα μια ευκαιρία για σωτηρία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.