Καναδάς: Ο Τριντό προειδοποίησε με νέους φόρους στους «μανάβηδες» εάν δεν μπει φρένο στην ακρίβεια

Ο Καναδάς σχεδιάζει να τροποποιήσει τους νόμους περί ανταγωνισμού, ώστε η ρυθμιστική Αρχή να μπορεί να δράσει κατά των αντιανταγωνιστικών συγχωνεύσεων στον τομέα των τροφίμων, καθώς η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών των τροφίμων.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε την Πέμπτη 14/9 ότι κάλεσε τους επικεφαλής των κορυφαίων παντοπωλείων του Καναδά στην Οτάβα την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τα σχέδιά τους για τον έλεγχο των τιμών των τροφίμων.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλει νέους φόρους στις αλυσίδες παντοπωλείων εάν δεν παράσχουν ένα πειστικό σχέδιο για τον περιορισμό της αύξησης των τιμών των τροφίμων, δήλωσε ο Τριντό.

Οι τροποποιήσεις θα παράσχουν επίσης στο Γραφείο Ανταγωνισμού εξουσίες να υποχρεώνει την παραγωγή πληροφοριών για τη διεξαγωγή αποτελεσματικών μελετών αγοράς, αναφέρει ανακοίνωση, με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου, από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.