Δυνατή Ελλάδα

Απειλή προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία «βλέπει» ο Μενέντεζ

Ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, στάθηκε αλληλέγγυος στα εθνικά μας δίκαια, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Χαρακτήρισε απόλυτα απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου την επίθεση κατά του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη στην Πύλα και τόνισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ πρέπει άμεσα να περάσει ψήφισμα που να καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση σε κυπριακό έδαφος.

Μάλιστα έκανε λόγο για απειλή προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία! Ο Μενέντεζ καταχειροκροτούμενος επιτέθηκε στον Ταγίπ Ερντογάνκάνοντας λόγο για «πράξεις ενός απολυταρχικού ηγέτη».

«Γιατί μέχρι σήμερα 40 χιλιάδες τουρκικά στρατεύματα κατέχουν ακόμη παράνομα 36% της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθιστώντας την ένα από τα πιο στρατιωτικοποιημένα μέρη στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μενέντεζ και υπογράμμισε: «Είναι για αυτό, που λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη την απειλή τουρκικής προσάρτησης της κατεχόμενης περιοχής».

Ανέφερε ακόμη πως «πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση γιατί ο Ερντογάν μπορεί να αλλάξει γνώμη οποιαδήποτε στιγμή. Ειδικά όσον αφορά την επιθετικότητά του κατά της Κύπρου. Η βούλησή του να επεκτείνει την απολυταρχική του ισχύ σημαίνει πως είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι ΗΠΑ να συνταχθούν με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Και τέλος πρόσθεσε πως, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας πιστεύει ότι η χώρα του έχει σημαντικό ρόλο να παίξει υποστηρίζοντας την Κύπρο στον αγώνα της για δικαιοσύνη, επανένωση, ειρήνη και ασφάλεια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.