Δυνατή Ελλάδα

Σοκάρει η βύθιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γερμανια

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες. Βαθιά σε επίπεδα ύφεσης η μεταποίηση.

Η γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και πάνω από τρία χρόνια τον Αύγουστο, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα.

Ο γερμανικός δείκτης PMI υποχώρησε στο 44,7 από το 48,5 του Ιουλίου, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για μέτρηση στο 48,3, σημειώνει το Reuters. Η είδηση προκάλεσε πίεση στο ευρώ και πτώση στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων.

Ο σύνθετος δείκτης PMI παρακολουθεί τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης, οι οποίοι μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα της γερμανικής οικονομίας. Η βαθύτερη ύφεση της μεταποιητικής παραγωγής συνοδεύτηκε από συρρίκνωση της δραστηριότητας των υπηρεσιών.

«Οποιαδήποτε ελπίδα ότι ο τομέας των υπηρεσιών θα μπορούσε να σώσει τη γερμανική οικονομία έχει σβήσει», δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος στην Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου. «Αντίθετα, ο τομέας των υπηρεσιών πρόκειται να ακολουθήσει την ύφεση της μεταποίησης, η οποία φαίνεται να έχει ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο».

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες. Η ένδειξη του κλάδου υποχώρησε στο 47,3 από 52,3, σημειώνοντας χαμηλό εννέα μηνών.

Ο μεταποιητικός PMI αυξήθηκε στο 39,1 τον Αύγουστο από 38,8 τον Ιούλιο, αλλά παρέμεινε βαθιά σε έδαφος συρρίκνωσης, σύμφωνα με την έρευνα.

euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.