Ιταλία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Ματαίωση του αγώνα της Formula 1

Θεομηνία έχει πλήξει τις τελευταίες ημέρες την Ιταλία, με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία να έχει προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες, λόγω υπερχείλισης ποταμιών, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων, την ώρα που ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ανεξακρίβωτος.

Οι ποταμοί Σάβε και Μοντόνε στην κεντρική και βόρεια Ιταλία υπερχείλισαν, ενώ στους δρόμους της των ιταλικών περιφερειών Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια δημιουργήθηκαν τεράστιοι χείμαρροι νερού, οι οποίοι σκέπαζαν και παρέσυραν τα οχήματα. Ολόκληρες οικογένειες αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν, αγωνιώντας για την άφιξη ελικοπτέρων με διασώστες.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ένας 70χρονος άνδρας πέθανε στο πλημμυρισμένο σπίτι του στην ύπαιθρο, έξω από την Τσεζένα, ενώ ένας άλλος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Φόρλι. Η μεγάλη αυτή καταστροφή προκάλεσε, μεταξύ άλλων, και τη ματαίωση του Grand Prix της Formula 1 στην πίστα της Ίμολα στην Εμίλια Ρομάνα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αυτό το σαββατοκύριακο.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Νέλο Μουζεμούτσι, ανακοίνωσε ότι περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από 24 πόλεις, 50.000 είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και περισσότεροι από 100.000 χωρίς κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Στη Βενετία, οι αρχές σχεδιάζουν να ενεργοποιήσουν ένα σύστημα κινητού φράγματος, με την ελπίδα να γλιτώσουν από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα.

Εικόνες αποκάλυψης, ωστόσο, εμφανίζονται και στις γειτονικές Βοσνία και Κροατία, όπου σπίτια βυθίστηκαν μετά από υπερχείλιση του ποταμού Ούνα, η οποία προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες σε τμήματα της βόρειας Κροατίας και της βορειοδυτικής Βοσνίας. Οι αρχές ανακοίνωσαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με το δήμαρχο της βοσνιακής πόλης Μποσάνσκα Κρούπα, Αμίν Χαλίτοβιτς να δηλώνει: «Έχουμε μια αποκάλυψη. Έχουμε πλέον χάσει το μέτρημα των πλημμυρισμένων κτηρίων. Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Ευτυχώς, στην Κροατία και τη Βοσνία δεν έχουν καταγραφεί θύματα μέχρι στιγμής. Εκατοντάδες στρατιώτες εδώ και ώρες συνεχίζουν να μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.