Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ

Επίθεση στα γραφεία του “Καλού Κόμματος” της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία. Άγνωστός άνοιξε πυρ.

Σε δηλώσεις της η Ακσενέρ κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πάρει θέση

Η τουρκική αστυνομία έσπευσε στο σημείο όπως και η πρόεδρος του κόμματος Μεράλ Ακσενέρ η οποία στηρίζει την κοινή υποψηφιότητα της αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η Ακσενέρ στις δηλώσεις της επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Ολες οι επιθέσεις εναντίον του γραφείου μου αλλά και συντρόφων μου έμειναν ατιμώρητες. Όλα αυτά επί της εξουσίας σας. Σήμερα έφτασαν να ανοίξουν πυρ έξω από τα γραφεία μας στην Κωνσταντινούπολη” σχολίασε με οργή.

Μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της στην Κωνσταντινούπολη η Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε πως «ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ».

Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει «ζούγκλα». Δεν γίνεται να κυβερνάται από αυτό το φρικτό σύστημα. Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί κανείς να εκφοβίσει τα πολιτικά κόμματα 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές. Εμείς δεν φοβόμαστε. Αυτό που έγινε είναι μια τεράστια προσβολή για τους ψηφοφόρους. Αγαπητό μου έθνος, αν συνεχίσει αυτό το φρικτό σύστημα, που σήμερα στρέφεται σε εμάς, αύριο θα στραφεί σε εσάς. «Δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ»

Κυρίες, απευθύνομαι σε εσάς. Έχω δεχθεί κάθε είδους βρισιές, ατιμίες και αηδίες που δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε έναν άνδρα πολιτικό. Επειδή είμαι γυναίκα!

Αν αυτά γίνονται σε μία γυναίκα πολιτικό, καταλαβαίνουμε τι γίνεται στα παιδιά και τις κόρες σας. Αν θέλετε να τελειώσει αυτή η τυραννία, η ατιμία και η αηδία, αγαπητές γυναίκες, στις 14 Μαΐου να ψηφίσετε τη Συμμαχία του Έθνους.

Σε εσάς απευθύνομαι, κύριε Ρετζέπ. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχω ζήσει στη διάρκεια της εξουσίας σου. Αλλά αυτές οι μέρες θα περάσουν, πρώτα ο Θεός θα ανατείλει ο ήλιος το πρωί της 15ης Μαΐου.

Σου απομένει 1,5 μήνας, είσαι πολύ εκνευρισμένος. Μόλις κατάλαβες ότι φεύγεις. Αντί να τα βάζεις με τους γλείφτες γύρω σου, προτιμάς να τα βάλεις με εμάς. Δεν υπάρχει φυγή, σου προτείνω να πιείς ένα χαμομήλι».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.