Οι στρατηγοί των ΗΠΑ δεν βλέπουν νίκη… – Οι Ρώσοι μπήκαν σε Bakhmut, Avdiivka, οι Ουκρανοί με 50.000 στρατιώτες στην Zaporizhia για αντεπίθεση

Εν τω μεταξύ διάφορες πηγές υπολογίζουν ότι η κύρια δύναμη κρούσης των Ουκρανών στην Zaporizhia ανέρχεται σε 50.000 στρατιώτες και έως και χίλια στρατιωτικά οχήματα

Οι αμερικανοί, ενορχηστρώνουν την αντεπίθεση των Ουκρανών… είναι κοινός τόπος, ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν και καθοδηγούν τον Ουκρανικό στρατό… και πιέζουν ώστε να ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας αντεπίθεση…
Ωστόσο ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley αναφέρει ότι δεν βλέπει νίκη του Ουκρανικού στρατού το 2023 και επίσης δεν βλέπει να επιτυγχάνει τους στόχους της και η Ρωσία…
Είναι προφανές ότι οι αμερικανοί έχοντας αποτύχει να αποδυναμώσουν την Ρωσία θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν όσο περισσότερο μπορούν τον πόλεμο… για να φθείρουν τους ρώσους με τον χρόνο…
Εν τω μεταξύ διάφορες πηγές υπολογίζουν ότι η κύρια δύναμη κρούσης των Ουκρανών στην Zaporizhia ανέρχεται σε 50.000 στρατιώτες και έως και χίλια στρατιωτικά οχήματα.

Οι αμερικανοί δεν βλέπουν νίκη…

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley ανέφερε ότι κανένα από τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν έχει πλεονέκτημα μέχρι στιγμής
Ο στρατηγός σημείωσε ότι «δεν θεωρεί πιθανό» τα ουκρανικά στρατεύματα να εκδιώξουν τις ρωσικές δυνάμεις το 2023, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η Ρωσία επίσης «δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους πολιτικούς της στόχους» στην Ουκρανία
Κανένα από τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν έχει αποφασιστικό στρατιωτικό πλεονέκτημα, μια τέτοια ισοτιμία θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα ανέφερε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley
«Υπάρχει μια κατάσταση όπου καμία πλευρά δεν είναι πιθανό να επιτύχει τους πολιτικούς της στόχους με στρατιωτικά μέσα και αυτή η κατάσταση πραγμάτων θα διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα».

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση στην Zaporizhia

Η κατάσταση στην περιοχή Zaporizhia ή Zaporozhye έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα εσχάτως…
Αναμένεται μια μεγάλη επίθεση του ουκρανικού στρατού στην περιοχή με στόχο πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις στο Donbass και να προωθηθούν προς την Αζοφική Θάλασσα τις επόμενες εβδομάδες.

Στις 19 Μαρτίου, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση αναγνώρισης μάχης στο νότο του Orekhov.
Επιτέθηκαν σε ρωσικές θέσεις κοντά στη Novodanilovka με έως και δύο τάγματα πλήρως εξοπλισμένα από το ΝΑΤΟ.
Η ουκρανική στήλη εντοπίστηκε γρήγορα από ρωσικά drones.
Βομβαρδίστηκε από πυροβολικό και χτυπήθηκε με ATGM.
Η μάχη που ξεκίνησε οδήγησε στον θάνατο 25 Ουκρανούς στρατιώτες ενώ τουλάχιστον 3 άρματα μάχης και 3 οχήματα μάχης πεζικού καταστράφηκαν.
Την ίδια μέρα, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ρωσικές θέσεις κοντά στο Charivny, αλλά δεν ήρθαν σε άμεση σύγκρουση.
Η ουκρανική ομάδα στρατιωτών διασκορπίστηκε από πυρά πυροβολικού.

Μια άλλη ουκρανική απόπειρα επίθεσης έλαβε χώρα στα ανατολικά της Gulyaipole στις 15 Μαρτίου.
Συμμετείχαν έως και δύο διμοιρίες πεζικού υποστηριζόμενες από δύο διμοιρίες κύριων αρμάτων μάχης και οχήματα μάχης πεζικού. Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, η Ουκρανία έχασε έως και 30 στρατιώτες και όλο τον βαρύ εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε.

Παρά τις απώλειες, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις αναγνώρισης μάχης προκειμένου να εντοπίσει τα αδύναμα σημεία στη ρωσική άμυνα.
Σύμφωνα με την τακτική που ανέπτυξε το ΝΑΤΟ, εξαπολύουν επιθέσεις με τακτικές ομάδες έως και 10 τεθωρακισμένων οχημάτων.
Οι ίδιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της ουκρανικής επίθεσης στις περιοχές Kharkiv και Kherson.

Προετοιμάζοντας μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, μια μεγάλη ουκρανική ομάδα συγκεντρώνεται κοντά στο μέτωπο του Zaporozhye.
Διάφορες πηγές υπολογίζουν ότι η κύρια δύναμη κρούσης στην Zaporizhia ανέρχεται σε 50.000 στρατιώτες και έως και χίλια στρατιωτικά οχήματα.

Εν τω μεταξύ, στήλες βαρέως εξοπλισμού του ΝΑΤΟ πλησιάζουν ήδη τις γραμμές του ουκρανικού μετώπου, πολλά οπλικά συστήματα προορίζονται για την επίθεση στο νότιο μέτωπο του Donbass.
Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να αναπτυχθούν και γερμανικά άρματα μάχης Leopard, καθώς είναι κατάλληλα για μάχες στις ουκρανικές στέπες.
Η κύρια επιθετική επιχείρηση του ουκρανικού στρατού αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, όταν ο καιρός θα επιτρέψει στον βαρύ εξοπλισμό να μετακινηθεί εύκολα στα χωράφια, νέες μονάδες κινητοποιημένων στρατιωτών θα μεταφερθούν στο μέτωπο και θα παρασχεθούν πλήρως με εξοπλισμό και όπλα του ΝΑΤΟ.

Ορισμένοι υπολογίζουν ότι η κύρια επίθεση θα χτυπήσει το προγεφύρωμα κοντά στις πόλεις Pology και Tokmak.
Ο έλεγχός τους θα άνοιγε το δρόμο προς την Μελιτόπολη.
Σε περίπτωση επιτυχίας, ο ουκρανικός στρατός θα έφτανε στην Αζοφική Θάλασσα, αποκόπτοντας τις ρωσικές μονάδες στο Donbass.
Σε περίπτωση αποτυχίας, ο Ουκρανικός στρατός θα έχανε κάθε ευκαιρία για αντεπίθεση… και θα καταδικαζόταν σε μόνιμη φθορά…..

Πυρά Ρωσίας: Οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους πολεμούν κανονικά στην Ουκρανία

Πυρά στις ΗΠΑ ότι συμμετέχουν κανονικά στον πόλεμο της Ουκρανίας εξαπολύει ο Nikolai Patrushev, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος επισημαίνει πως η απελευθέρωση της Ουκρανίας από το νεοναζισμό θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου καθώς και στην ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας.
«Στην επιδίωξη του στόχου τους να νικήσουν τη Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους συνεχίζουν να προμηθεύουν με όπλα το ουκρανικό καθεστώς, αν και στην πραγματικότητα, συμμετέχουν ήδη στις στρατιωτικές συγκρούσεις.
Εξοπλίζουν και δίνουν πληροφορίες στο καθεστώς του Κιέβου, εκπαιδεύουν νέο – Ναζί και συνδράμουν στο σχεδιασμό στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Την ίδια στιγμή, δεν θεωρούν σημαντικές τις ανθρώπινες απώλειες των Ουκρανών, καθώς δεν είναι πρόβλημα τους.
Άλλωστε οι μάχες δεν γίνονται στο έδαφος τους» υπογράμμισε ο Patrushev, αναφέροντας πως «η απελευθέρωση της Ουκρανίας από το νεοναζισμό θα είναι ένα σημαντικό στάδιο για τη διαμόρφωση ενός πολυπολικού κόσμου, την επιστροφή της σταθερότητας και την ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας».

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 70% του Bakhmut – Οι Wagner προειδοποιούν για Ουκρανική αντεπίθεση

Ο ιδρυτής των Wagner PMC Prigozhin ζήτησε από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τον διαχωρισμό των δυνάμεων του Wagner PMC από το μεγαλύτερο μέρος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν περίπου το 70% του Bakhmut, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζουν μια ευρείας κλίμακας επίθεση, λέει ο ιδρυτής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin στην επιστολή του προς τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu.
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, οι Ουκρανοί σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια ευρείας κλίμακας επίθεση και να προκαλέσουν πλευρικά πλήγματα αποκόπτοντας τους Wagner PMC από τις υπόλοιπες Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις».
Ο Prigozhin ζήτησε από τον Shoigu να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τον διαχωρισμό των δυνάμεων PMC Wagner από το μεγαλύτερο μέρος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, επειδή αυτός ο διαχωρισμός θα «οδήγησε σε αρνητικές συνέπειες για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Το Bakhmut είναι πεδίο σκληρών μαχών.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν έως και το 70% της πόλης.
Οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι που οδηγούν στην πόλη είτε έχουν αποκοπεί είτε ελέγχονται από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού, γεγονός που έχει καταστήσει πολύ πιο δύσκολο για τις ουκρανικές δυνάμεις να συνεχίζουν την επιμελητεία.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από Bakhmut.

Οι ρώσοι προελαύνουν σε Bakhmut και Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν μέσα και γύρω από το Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 19 Μαρτίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στο νοτιοδυτικό Bakhmut ακριβώς νότια της οδού Korsunskoho, περίπου 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut μεταξύ Bohdanivka και Khromove και στο βόρειο Bakhmut κοντά στο συγκρότημα AZOM
Οι δυνάμεις Wagner έχουν προχωρήσει κοντά στο νεκροταφείο Mariupolske στο νοτιοδυτικό Bakhmut.
Οι δυνάμεις του Ομίλου Wagner πολεμούν σε πέντε σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 Kostyantynivka-Chasiv Yar-Bakhmut και προελαύνουν.
Οι Wagner σημείωσαν κέρδη βορειοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (10 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και προς το Novomarkove (14 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) μεταξύ 19 και 20 Μαρτίου.
Οι ρωσικές πηγές φαίνεται να ανησυχούν για την προοπτική ουκρανικών αντεπιθέσεων στο Bakhmut, και αρκετές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συγκεντρώνονται δυτικά του Bakhmut κοντά στο Kostyantynivka και στο Chasiv Yar

Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν δυνάμεις στο Bakhmut

Η Ουκρανία δημιουργεί στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στο Bakhmut, υποδηλώνοντας ότι ετοιμάζεται να οργανώσει μια τεράστια μάχη στην περιοχή, είπε ο Andrey Marochko, ένας απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Luhansk.
«Παρατηρούμε τώρα τη συσσώρευση δυνάμεων και μέσων σε αυτήν την περιοχή.
O Zelensky ανέφερε ότι δεν θα εγκαταλείψουν το Bakhmut παρ΄ ότι έχασαν το 70% της πόλης από τους ρώσους.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί σε δυτικά στρατόπεδα αρχίζουν τώρα να φτάνουν στην περιοχή μάχης. Σύμφωνα με τον Marochko, είναι αρκετά καλά εκπαιδευμένοι. Σημείωσε ότι τεθωρακισμένα οχήματα που παρέχονται από τη Δύση κινούνται ήδη από τη δυτική Ουκρανία στη γραμμή εμπλοκής.
Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για άρματα μάχης αλλά μεγάλος αριθμός τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων στο δρόμο, καθώς και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων
Σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό, περίπου 50.000 στρατιώτες από την Ουκρανία έχουν εκπαιδευτεί στη Δύση μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Μπήκαν στην Avdiivka οι ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Avdiivka στο Donetsk στις 19 και 20 Μαρτίου και σημείωσαν κέρδη στην περιοχή Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 19 Μαρτίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν προς το Berdychi (10 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), που δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα προχώρησαν δυτικά της Krasnohorivka (9 χλμ βόρεια της Avdiivka) και κατέλαβαν το Stepove (ακριβώς δυτικά της Krasnohorivka) προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις στο Berdychi.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει βόρεια της Avdiivka μεταξύ Krasnohorivka και Kamianka.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει κοντά στο Vodyane, περίπου 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να παρακάμψουν την Avdiivka από τα βόρεια κατά μήκος της γραμμής Krasnohorivka-Stepove και ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Kamianka (4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Avdiivka)
Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει εισέλθει στα νοτιοδυτικά προάστια της ίδιας της Avdiivka και πολεμούν κοντά στο Παλάτι Τεχνολογίας και Αθλητισμού

Μάχες για την Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετώπισαν πολλές αντεπιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) κοντά στην Avdiivka ανέφερε ι στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας, σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού του DPR, Yan Gagin.
Ο Ουκρανικός στρατός επιχείρησε μια αντεπίθεση στις περιοχές των οικισμών Opytnoye και Vodyanoye.
Όλες αυτές οι επιθέσεις σταμάτησαν, οι Ουκρανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Ο Ουκρανικός στρατός στην Avdiivka κινδυνεύει να περικυκλωθεί.
Η Avdiivka είναι μια πόλη με πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων που βρίσκεται στα βόρεια του Donetsk. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Donbass, η πόλη, που καταλήφθηκε από τα ουκρανικά στρατεύματα, μετατράπηκε σε μια από τις κύριες οχυρωμένες περιοχές τους.
Από την Avdiivka, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το Donetsk, την Makiivka, το Yasynuvata και τη γύρω περιοχή.

Ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία

Η ουκρανική επίθεση με drones στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας το βράδυ της Δευτέρας 20/3 έπληξε πολιτικούς στόχους υποστηρίζει η Ρωσία, αναφέροντας πως από το «χτύπημα» αυτό επλήγησαν κατοικημένες περιοχές και ένας 33χρονος άντρας τραυματίστηκε ελαφρά.
Από την πλευρά του το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η επίθεση κατάφερε να καταστρέψει πυραύλους cruise Kalibr KN, οι οποίοι προορίζονταν για σκάφη επιφανείας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Scholz: Η σύγκρουση στην Ουκρανία «θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ»

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz δεν απέκλεισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα διαρκέσει για πολύ καιρό.
Πρέπει να συντονιστούμε με το γεγονός ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμη πολύ.
Ακόμη και όταν τελειώσει ο πόλεμος, όλα δεν θα επανέλθουν αμέσως στο φυσιολογικό.
Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο τρομερός πόλεμος και οι συνέπειές του θα μας απασχολούν για πολύ καιρό ακόμη».
Σύμφωνα με τον Scholz, η Δύση πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία η οποία πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της»….

Εμπειρογνώμονες: Η Ουκρανική κρίση θα διευθετηθεί μόνο με παρουσία αμερικανών στρατιωτών

Η παρουσία του αμερικανικού στρατού και των δυνάμεων άλλων κρατών ως μέρος μιας διεθνούς αποστολής υπό την ηγεσία μιας ουδέτερης χώρας είναι απαραίτητη για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Ο Michael O’Hanlon, διευθυντής του Brookings Institution Foreign Policy Research Program και η Liz Howard, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Georgetown, έκαναν μια τέτοια εκτίμηση σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Foreign Affairs.
«Οι δυτικοί ηγέτες θα πρέπει να αναπτύξουν μηχανισμούς ασφαλείας και να εξετάσουν στρατηγικές προσεγγίσεις για να βοηθήσουν την Ουκρανία και να οικοδομήσουν μελλοντικές σχέσεις με τη Ρωσία».
Η Ουκρανία «χρειάζεται κάποιας μορφής στρατιωτική προστασία από τη Δύση».
Η Δύση πρέπει επίσης να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη ειρήνη με τη Ρωσία, κάτι που συνεπάγεται «προσπάθειες περιορισμού της Ρωσίας» αλλά και ετοιμότητα για «ειρηνική συνύπαρξη».

Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι η δημιουργία μιας «ατλαντικής-ασιατικής κοινότητας ασφάλειας που θα περιλαμβάνει πολλά μέλη του ΝΑΤΟ, την Ουκρανία, τους συμμάχους του και οποιαδήποτε ουδέτερα κράτη επιθυμούν να ενταχθούν».
Η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει επίσης να μπορεί να ενταχθεί στην κοινότητα, αλλά μόνο σε περίπτωση αλλαγής εξουσίας στη χώρα.
«Αυτά τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και εκτός ΝΑΤΟ θα παρακολουθούν τη δραστηριότητα των ρωσικών δυνάμεων, θα βοηθούν στην εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων, θα αποστρατεύονται, θα παρακολουθούν τη συμμόρφωση με οποιαδήποτε πιθανή ειρηνευτική συμφωνία και θα λειτουργούν ως λάβαρο για την αποτροπή νέας ρωσικής επίθεσης», σημειώνοντας ότι «χιλιάδες διεθνείς στρατιωτικοί» θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο της αποστολής στην Ουκρανία.

Ρωσία και Κίνα… αποδεικνύουν ότι οι αμερικανοί πολεμούν στην Ουκρανία

Εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα … θα αποδείξουν ότι οι αμερικανοί πολεμούν στην Ουκρανία
Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Συνολικών Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών HSE εμπειρογνώμονας του Valdai Club, δεν αναμένει να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης αμέσως μετά τη συνάντηση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.
Δεν αναμένει συγκεκριμένα βήματα για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης αμέσως μετά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Putin με τον Κινέζο ομόλογό του, αφού η Δύση δεν σκοπεύει πλέον να επιδιώξει ειρηνική λύση στην κρίση.
Ωστόσο Ρωσία και Κίνα θα επισημάνουν τον καταστροφικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ουκρανική σύγκρουση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά με την προμήθεια όπλων στο καθεστώς της Ουκρανίας.

Πώς θα απαντήσει η Δύση;

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε επίσης ότι η Ουάσιγκτον ένα βάλει ένα τεράστιο στοίχημα στην επανειλημμένα αναγγελθείσα εαρινή επίθεση των ουκρανών, θεωρώντας την ως μια αποφασιστική στροφή και την τελευταία ευκαιρία για την Ουκρανία να επιτύχει κάτι… στη στρατιωτική σύγκρουση.

«Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τον υφιστάμενο ρυθμό βοήθειας, τόσο λόγω της εξάντλησης των σημερινών στρατιωτικών αποθεμάτων όσο και λόγω της εξάντλησης των προϋπολογισμών.

Χωρίς τις ΗΠΑ και την Πολωνία… δεν θα υπήρχε Ουκρανία

Η Ουκρανία θα είχε εξαφανιστεί αν δεν υπήρχε η βοήθεια της Πολωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, επομένως η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki, μιλώντας σε διάλεξη στην πόλη της Χαϊδελβέργης.
«Χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, η Ουκρανία δεν θα υπήρχε σήμερα».
Επίσης τόνισε ότι η Ευρώπη αφοπλίστηκε.
Αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη βασικών όπλων».

Ιταλός στρατηγός επικρίνει την εμπλοκή της Ιταλίας στον πόλεμο

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ, όπως στο Αφγανιστάν, καθώς περισσότερες χώρες παρασύρονται σε αυτήν, προειδοποίησε ο Μάρκο Μπερτολίνι, στρατηγός και πρώην διοικητής της αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας Folgore των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.
«Διπλασιάζουμε τους κινδύνους, αφενός, προμηθεύοντας όπλα σε ένα άλλο κράτος που εμπλέκεται σε μια σύγκρουση που απειλεί να μετατραπεί σε ατελείωτο πόλεμο, όπως στο Αφγανιστάν, και αφετέρου, αφαιρούμε πολύτιμους πόρους από την υπεράσπιση της Ιταλίας», τόνισε ο στρατηγός ο οποίος επισήμανε ότι η Ιταλία βλάπτει τον εαυτό της μπαίνοντας σε μια σύγκρουση ξένη προς αυτήν.
«Η μεγαλύτερη υποκρισία της τρέχουσας σύγκρουσης είναι ότι την παρατηρήσαμε την τελευταία στιγμή, ενώ σιγοκαίει από το 2014 με την πλήρη αδιαφορία μας».
Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_202023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_202023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_20_2023.png
20march2023_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Zaporozhia_Map-768x362.jpg

20march2023_Donetsk_Map-768x687.jpg
www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.