Η Κίνα αποκαλύπτει το υπερόπλο της Ρωσίας που μπορεί να χτυπήσει με πυρηνικά οποιαδήποτε χώρα

Με εκτενή αφιερώματα, κινέζικα ΜΜΕ αποκαλύπτουν τα  ρωσικά όπλα που «τρομάζουν» το ΝΑΤΟ.

Η συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαία. Το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας έχει κλιμάκωσει την ρητορική του κατά των ΗΠΑ σε πρωτοφανή επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ στη νεότερη ιστορία.

Έπειτα από την απόρριψη της ειρηνευτικής προτάσεις του ασιατικού γίγαντα για την Ουκρανία, θεωρείται βέβαιο ότι η Κίνα θα συνδράμει την Ρωσία με στρατιωτικό υλικό και όχι μόνο. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα λοιπόν προφανώς προετοιμάζουν την κινεζική κοινή γνώμη για την στρατιωτική συμπόρευση των δύο χωρών, παρουσιάζοντας τα στρατιωτικά πλεονεκτήματα μίας τέτοιας κίνησης.

Η Κίνα έχει χαρακτηρίσει τα υποβρύχια Project 955 Borei ως μία από τις πιο σοβαρές απειλές που το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αγνοήσει.

Τα χαρακτηριστικά του επιτρέπουν να παραμένει απαρατήρητο και ο οπλισμός του μπορεί να επιφέρει κρίσιμο πλήγμα σε κάθε κράτος.

“Ο “Βορέας” δεν βγαίνει συχνά στη θάλασσα, αλλά μόλις βγεί, το ΝΑΤΟ νευριάζει. “Το χειρότερο πράγμα για αυτούς είναι ότι, τις περισσότερες φορές, η συμμαχία δεν θα καταλάβει καν ότι έχει προχωρήσει το υποβρύχιο σε μια αποστολή», γράφει η Sohu.

Κάθε πύραυλος Bulava που τοποθετείται στο υποβρύχιο φέρει έως και 10 πυρηνικές κεφαλές και έχει μέγιστο βεληνεκές έως και 10.000 χιλιόμετρα.

Αυτό το όπλο θα καταστήσει δυνατή την εκτόξευση πυρηνικού χτυπήματος, το οποίο θα είναι κρίσιμο για οποιαδήποτε χώρα.

Πληροφορίες: Clinker CM

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.