Κορονοϊός: Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων στην Βραζιλία λόγω… Μουντιάλ

Η Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19, τη στιγμή που φίλαθλοι συγκεντρώνονται μαζικά για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις νέες μεταλλάξεις κορονοϊού να προκαλούν συναγερμό στους ειδικούς της δημόσιας υγείας.

Τις ημέρες των αγώνων του Μουντιάλ, πολλοί Βραζιλιάνοι παίρνουν άδεια από τη δουλειά τους για να μαζευτούν σε μπαρ και εστιατόρια ή για μπάρμπεκιου σε σπίτια, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Τα κρούσματα κορονοϊού στη Βραζιλία αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 230% από τις αρχές Νοεμβρίου σε επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Αύγουστο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Οι σχετικοί θάνατοι αυξήθηκαν χθες στους 116, από μονοψήφιους αριθμούς τον Οκτώβριο.

«Σε κάθε συγκέντρωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης, γιατί είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις», είπε η Μάργκαρετ Νταλκόμο από το Ίδρυμα Oswaldo Cruz, ένα κέντρο βιοϊατρικής έρευνας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η ρυθμιστική αρχή υγείας της Βραζιλίας ANVISA ανακοίνωσε αργά χθες ότι οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές ξανά στα αεροδρόμια και σε όλες τις πτήσεις, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Αποφασίστηκε επίσης η έγκριση της χρήσης δύο νέων εμβολίων της Pfizer Inc που προστατεύουν από τις νέες μεταλλάξεις Όμικρον BA.1 και BA.4/BA.5 καθώς και από τον αρχικό ιό, που θα χρησιμοποιηθούν ως ενισχυτικά.

Σχεδόν 690.000 Βραζιλιάνοι έχουν πεθάνει από Covid-19, δεύτερος υψηλότερος επίσημος αριθμός θανάτων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Με αφορμή το αυριανό ντεμπούτο της Βραζιλίας στο Κατάρ, απέναντι στην Σερβία, οι ειδικοί συνέστησαν στους οπαδούς να φορούν μάσκες αν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για να αποφύγουν τη μετάδοση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.