Νέα μέτωπα, νέος χαμός στην Ουκρανία!

Σφοδρές μάχες

Οι φιλορωσικές δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως βρίσκονται προ των πυλών του Μπαχμούτ, αφού κατέλαβαν δύο χωριά κοντά σ’ αυτή την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, την οποία προσπαθούν από το καλοκαίρι να καταλάβουν.

Σύμφωνα με το κανάλι των αυτονομιστών του Ντονέτσκ στο Telegram, πήραν τον έλεγχο των χωριών Οπιτνέ και Ιβάνγκραντ, νότια του Μπαχμούτ, πόλης την οποία επιχειρούν να καταλάβουν από τον Αύγουστο και μοναδικό σημείο του μετώπου όπου τα στρατεύματα της Μόσχας προωθούνται αυτή τη στιγμή.

Ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε σήμερα από την πλευρά του ότι απώθησε τις ρωσικές επιθέσεις στο Ιβάνγκραντ, στο Μπαχμούτ και σε χωριά που βρίσκονται νοτιότερα σ’ αυτή τη γραμμή του μετώπου.

Στο Μπαχμούτ, μια πόλη περίπου 70.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, γνωστή για το κρασί και τα αλατωρυχεία της, η ένταση των μαχών έχει διπλασιαστεί εδώ και δύο εβδομάδες.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν χθες, Τετάρτη, πως η πόλη έχει σε μεγάλο μέρος αδειάσει από τους κατοίκους της και σημειώνονται εκεί ανταλλαγές πυρών πυροβολικού και μικρών όπλων.

https://twitter.com/Helpful_Hand_SA/status/1580499178215837697?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1580499178215837697%7Ctwgr%5Ee3915104c481154775c9b7f5830d626e4841d02f%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fkosmos%2F384357%2Fnea-metopa-neos-chamos-stin-oykrania%2F

Εξάλλου τρία μη επανδρωμένα αεροπλάνα, τα οποία χειρίζονταν ρωσικές δυνάμεις, έπληξαν νωρίς σήμερα το πρωί τη μικρή πόλη Μακάριβ, δυτικά του Κιέβου, και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υποδομές κρίσιμης σημασίας επλήγησαν από ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ευθεία απειλή από τη Ρωσία: Ένταξη της Ουκρανίας στο NATO οδηγεί σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε βομβαρδισμός στην κοινότητα Μακάριβ από μη επανδρωμένα αεροπλάνα», ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο Αντρίι Νέμπιτοφ, αρχηγός της αστυνομίας της περιφέρειας του Κιέβου. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε.

Ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης στο γραφείο του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε δηλώσει νωρίτερα πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «μη επανδρωμένα αεροπλάνα – καμικάζι σε κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις υποδομών», χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Νέμπιτοφ και ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ολέξιι Κουλέμπα δήλωσαν πως διασώστες εργάζονται στο σημείο της επίθεσης.

Το Μακάριβ, μια πόλη με πληθυσμό περίπου 10.000 ανθρώπων πριν από τη ρωσική εισβολή, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 55 χιλιομέτρων δυτικά του Κιέβου.

Η Ουκρανία έχει αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες πολλές ρωσικές επιθέσεις με ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροπλάνα Shahed-136. Το Ιράν αρνείται πως προμηθεύει τη Ρωσία με τέτοια αεροπλάνα, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει.

Στο μεταξύ, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα πως τα ρωσικά στρατεύματα φαίνεται πως επιχειρούν να σταθεροποιηθούν κατά μήκος μιας νέας γραμμής μετώπου δυτικά του χωριού Μίλοβε, στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας.

«Σφοδρές μάχες συνεχίζονται κατά μήκος αυτής της γραμμής, ιδιαίτερα στο δυτικό άκρο της, όπου η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων σημαίνει πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν είναι πια πλευρικά προστατευμένες από τον ποταμό Ινχουλέτς», αναφέρει το υπουργείο στο Twitter.

Στη Μόσχα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως πέντε Ρώσοι, που είχαν επιστρατευθεί για να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της επιστράτευσης που διατάχθηκε το Σεπτέμβριο, έχασαν τη ζωή τους αφού εντάχθηκαν στο στρατό.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν διευκρινίζουν εντούτοις την αιτία αυτών των θανάτων ούτε πού έλαβαν χώρα.

Η υπηρεσία Τύπου της περιφέρειας του Τσελιαμπίνσκ, την οποία επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο TASS, επιβεβαίωσε το θάνατο πέντε ανθρώπων καταγόμενων απ’ αυτή τη φτωχή και βιομηχανική περιφέρεια στη δυτική Σιβηρία.

«Παρέχουμε κάθε απαραίτητη βοήθεια στην οικογένεια και στους συγγενείς των πεσόντων στρατιωτών μας», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου, υποσχόμενη την καταβολή ενός εκατομμυριού ρουβλιών (16.000 ευρώ) για κάθε πεσόντα.

Μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης στη Ρωσία στις 21 Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός Τύπος και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αναφέρει θανάτους επιστρατευμένων, κυρίως στα Ουράλια και τη Σιβηρία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.