Τέλος στην “Αγρια Δύση των ηλεκτρικών πατινιών” στη Ρώμη: Χρήση μόνο από ενήλικες, με 20 χλμ στους δρόμους, 6 στους πεζόδρομους

Νέους κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια, που θα περιλαμβάνουν τη χρήση τους μόνο από ενηλίκους, πρόκειται να υιοθετηθούν στη Ρώμη, έπειτα από μια σειρά ατυχημάτων στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών έχει σημειώσει άνθηση τα τελευταία χρόνια, με 14.500 οχήματα να διατίθενται επί του παρόντος στην ιταλική πρωτεύουσα, από επτά αδειοδοτημένες εταιρείες.

Οι αρχές αποφάσισαν να κινηθούν προς την αυστηροποίηση του πλαισίου, μετά και τις διαμαρτυρίες κατοίκων και οδηγών.

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ιταλία τα τελευταία δύο χρόνια σε δυστυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια, σύμφωνα με την ένωση προστασίας καταναλωτών Codacons.

Ο επικεφαλής της ένωσης, Κάρλο Ριέντζι, περιέγραψε τη Ρώμη τον περασμένο μήνα ως «άγρια ​​Δύση, με τα πατίνια να πηγαίνουν σε σημεία που δεν πρέπει, συχνά με δύο άτομα να επιβαίνουν σε αυτά, παραβιάζοντας το όριο ταχύτητας».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία της Ρώμης καταγράφει κατά μέσο όρο 15 ατυχήματα τον μήνα.

Βάσει των νέων κανόνων, μόνο ενήλικες που διαθέτουν ταυτότητα θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια στη Ρώμη.

Θα υπάρξουν επίσης περιορισμοί στη στάθμευση, ενώ το όριο ταχύτητας θα μειωθεί από 25 χιλιόμετρα την ώρα σε 20 στους δρόμους και σε 6 σε πεζοδρόμους.

Οι νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2023.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.