Τρέμει ο Γκουτέρες την επισιτιστική κρίση που έρχεται…

Κρίσιμη για την αποκατάσταση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας η παραγωγή Ουκρανίας και Ρωσίας

Είναι τόσο επίφοβη η κατάσταση για τον επισιτισμό ολόκληρου του πλανήτη που αναγκάστηκε να κάνει ειδική μνεία ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας την κρισιμότητα της παραγωγής Ουκρανίας και Ρωσίας για την αποκατάσταση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

Όπως δήλωσε δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα αν δεν αποκατασταθεί η ουκρανική αγροτική παραγωγή και η ρωσική παραγωγή τροφίμων και λιπασμάτων στην παγκόσμια αγορά.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επιδεινώνει τα πράγματα, πυροδοτώντας μια τρισδιάστατη κρίση που καταστρέφει τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων, ενέργειας και χρηματοπιστωτικών συστημάτων για τις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών σε δημοσιογράφους στην επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούζα.

«Δεν υπάρχει πραγματικά καμία πραγματική λύση στο πρόβλημα της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, αν δεν υπάρξει επαναφορά στη γεωργική παραγωγή της Ουκρανίας και την παραγωγή τροφίμων και λιπασμάτων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στις παγκόσμιες αγορές παρά τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.