Ο.Σόλτς: «Θα στηρίξουμε τις Σουηδία και Φινλανδία – Η Ρωσία μπορεί να παρέμβει και σε άλλες χώρες»

Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί σε άλλες χώρες, δεδομένης της παραβίασης του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία, ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς συναντήθηκε με τις πρωθυπουργούς της Σουηδίας και της Φινλανδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και Σάνα Μάριν, που σύμφωνα με το Reuters, συμμετείχαν στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο για την έναρξη της διημερίδας στο Schloss Meseberg για την κατάσταση ασφάλειας της Ευρώπης. Όπως ανέφερε, η Γερμανία θα υποστήριζε τη Φινλανδία και τη Σουηδία εάν αποφάσιζαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έσπασε την τάξη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ανάγκασε την Ευρώπη να ενισχύσει την αμυντική της στρατηγική.

«Κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια ότι ο Ρώσος πρόεδρος και η κυβέρνηση δεν θα παραβιάσουν σε άλλες περιπτώσεις το διεθνές δίκαιο με τη βία», είπε ο Σολτς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.