Εμανουέλ Μακρόν: Επεισόδιο με ψηφοφόρο του Λεπέν

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιδεικνύει σημάδια νευρικότητας  καθώς πέφτει δυναμικά στην προεκλογική μάχη, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, όπως σημειώνει το Politico.

Ο Μακρόν επέλεξε να επισκεφθεί τη βόρεια πόλη του Ντενέν τη Δευτέρα, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος φάνηκε να κάνει λάθη και να μοιάζει απροετοίμαστος μπροστά σε δυσαρεστημένους πολίτες. Να σημειωθεί ότι η πόλη αυτή είναι “κάστρο” της Μαρίν Λεπέν και θεωρητικά ο Μακρόν βρέθηκε σε “εχθρικό έδαφος”.

Η πόλη Ντενέν, που είναι μία από τις φτωχότερες στη Γαλλία, είναι μία ανάσα από το εκλογικό φέουδο της Λεπέν στη βορειοανατολική Γαλλία, όπου το ακροδεξιό κόμμα έχει ευδοκιμήσει τα τελευταία χρόνια. Περίπου το 41%των ψηφοφόρων στην Ντενέν επέλεξαν τη Λεπέν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο Μακρόν ήρθε αντιμέτωπος με δυσαρεστημένους πολίτες όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και στα μεταρρυθμιστικά σχέδιά του για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Όταν γυναίκα, βοηθός οδοντιάτρου, απευθυνόμενη στον απερχόμενο Γάλλο πρόεδρο εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της στο κλείσιμο των σχολείων στη διάρκεια του lockdown ο Εμανουέλ Μακρόν της απάντησε αδέξια – όπως σημειώνει το Politico- ότι δεν ζει στον πραγματικό κόσμο, προσθέτοντας ότι τα σχολεία επαναλειτούργησαν πολύ γρήγορα μετά την έναρξη της πανδημίας του 2020.

“Εγώ δεν ζω στον πραγματικό κόσμο;” αντέτεινε η γυναίκα και πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι θα γελούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους”.

Αυτό το περιστατικό αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Μακρόν καθώς εντείνει την προεκλογική του εκστρατεία, επιθυμώντας να αποδείξει ότι βρίσκεται σε επαφή με απλούς ανθρώπους και δίνοντας την εντύπωση ότι προσπαθεί μανιωδώς να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο. Να σημειωθεί ότι ο Μακρόν ανακοίνωσε επίσημα την προεδρική του υποψηφιότητα μόλις τον περασμένο μήνα και καθυστέρησε να αρχίσει την εκστρατεία του λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Όταν τελικά το έκανε, πρόλαβε να κάνει περιοδεία μόνο στο Παρίσι και σε κάποιες “συμμαχικές” περιοχές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.