Οργή στην Γερμανία για τον διασυρμό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ απο τους Ουκρανούς που του είπαν: Δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ

Η ηγεσία της Ουκρανίας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στον Γερμανό Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ: «Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ»!

Ο Στάινμαϊερ, που θεωρείται σύμβολο της «ήπιας γραμμής» της Γερμανίας έναντι στη Μόσχα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, είπε σήμερα ότι είχε σκοπό να συναντήσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο μαζί με τους Προέδρους της Πολωνίας και των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία).

Το σχέδιο ήταν να «κάνουμε ένα ταξίδι στο Κίεβο (σ.σ. μάλλον αύριο Τετάρτη) για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα κοινής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με την Ουκρανία. Ήμουν έτοιμος να το κάνω αυτό, αλλά προφανώς – και πρέπει να το σημειώσω – αυτό δεν ήταν επιθυμητό στο Κίεβο», είπε ο Γερμανός σε επίσκεψή του στη Βαρσοβία.

Η γερμανική Bild αποκάλυψε το… σνομπάρισμα επικαλούμενη Ουκρανό διπλωμάτη που είπε ότι «όλοι μας εδώ γνωρίζουμε τους στενούς δεσμούς του Στάινμαϊερ με τη Ρωσία» και ότι ο Γερμανός πρόεδρος «δεν είναι ευπρόσδεκτος στο Κίεβο αυτή τη στιγμή».

Ο άλλοτε ΥΠΕΞ της Γερμανίας, είχε στενές επαφές, μεταξύ άλλων, με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ήταν επίσης μεγάλος υποστηρικτής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της φιλικής προς τη Ρωσία, πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης.

Θα μπορούσε να πει κανείς και ότι η ουκρανική κίνηση ισοδυναμεί με ταπείνωση για τον Γερμανό αρχηγό του κράτους…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.