Ισραήλ: Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα στη Δυτική Όχθη, τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι

Εντάσεις σημειώθηκαν νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης στη Δυτική Όχθη, με νεκρούς και τραυματίες σε δυο ξεχωριστά περιστατικά.

Αρχικά, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες στη βόρεια Δυτική Όχθη, σε καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι άλλοι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και άλλοι δεκατέσσερις τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της επιδρομής στον καταυλισμό, η οποία είχε ως στόχο τη σύλληψη Παλαιστινίων που θεωρούνται ύποπτοι ότι συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε Ισραηλινοί στο Μπνέι Μπρακ την Τρίτη.

Λίγη ώρα αργότερα, ένας 30χρονος Ισραηλινός τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του με κατσαβίδι ένας Παλαιστίνιος μέσα σε λεωφορείο, σε οδικό κόμβο της Δυτικής Όχθης, νότια της Ιερουσαλήμ.

Ο Παλαιστίνιος δράστης σκοτώθηκε από έναν Ισραηλινό πολίτη στο λεωφορείο. Ο τραυματίας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση μετά το μαχαίρωμα που δέχτηκε στο πάνω μέρος του σώματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.