Ο Ρώσος υπ. Άμυνας Σόιγκου «εξαφανίστηκε» επειδή έχει ξυλοκοπηθεί;

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου θα μπορούσε να έχει ξυλοκοπηθεί για αυτό δεν εμφανίζεται στις ειδήσεις. Αυτή την υπόθεση έκανε ο πολιτικός σχολιαστής Όλεγκ Νασόμπιν, ο οποίος ζει εξόριστος στην Ιταλία.

«Με ενδιαφέρει ο Σόιγκου να είναι υγιής. (…) Έχω την αίσθηση ότι το πρόσωπό του είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να προβληθεί στην τηλεόραση», σχολίασε ο blogger Όλεγκ Νασόμπιν αναφορικά με τις πληροφορίες για «καρδιακή προσβολή» του Σεργκέι Σόιγκου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έχει πάψει να εμφανίζεται δημόσια από τις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Συνήθως ο Σόιγκου είναι πολύ ενεργός στα ΜΜΕ.

Με το που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας, το προσωπικό του γραφείου Τύπου αυξήθηκε κατακόρυφα και άρχισε να δίνεται μεγάλη προσοχή στη δημόσια εικόνα του.

Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι μέχρι τις 11 Μαρτίου ο Σόιγκου εμφανιζόταν στις ειδήσεις σχεδόν κάθε μέρα.

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Ολ. Ντανίλοφ πιστεύει ότι η εξαφάνιση βασικών Ρώσων αξιωματούχων ασφαλείας από τον δημόσιο χώρο υποδηλώνει ότι μεταξύ των ρωσικών δομών διεξάγεται έρευνα για τους υπεύθυνους των αποτυχιών στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, εθεάθη την Πέμπτη σε ένα σύντομο πλάνο για πρώτη φορά μετά από περίπου δύο εβδομάδες, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, καθώς η απουσία του έχει προκαλέσει ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Ο Σόιγκου, στενός σύμμαχος του Πούτιν και κορυφαίος αρχιτέκτονας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια στις 11 Μαρτίου.

Η εξαφάνισή του έχει προκαλέσει εικασίες για προβλήματα υγείας ή τιμωρία για την αμφίβολη διαχείριση του στρατού.

Ένα σύντομο βίντεο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να πραγματοποιεί διαβουλεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, έδειξε τον Σόιγκου ως έναν από τους συμμετέχοντες.

Ωστόσο, μετά τις εικασίες για την εξαφάνιση του υπουργού, ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναρωτήθηκαν εάν το σύντομο βίντεο συμπεριλήφθηκε αποκλειστικά για να φιμώσουν τις ανησυχίες.

Το Κρεμλίνο είπε την Πέμπτη ότι ο Σόιγκου ήταν πολύ απασχολημένος για δημόσιες εμφανίσεις.

Πολλοί θεωρούν ότι η εμφάνιση του Σόιγκου στο βίντεο είναι μοντάζ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.