Οι πιο σκοτεινές ώρες της Ευρώπης έρχονται; Μάχη για ένα μπουκάλι ηλιέλαιο στη Γαλλία

«Θα έλεγα ότι όντως η ατμόσφαιρα ήταν σκοτεινή. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος μας έχει αλλάξει. Πιστεύω ότι όλοι μας, όταν εκλεγήκαμε στην εξουσία, ουδέποτε διανοηθήκαμε ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με έναν πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ήταν εντελώς αδιανόητο. Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN και σε ερώτηση για την ατμόσφαιρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Το βίντεο από τη Γαλλία επιβεβαιώνει το σκοτάδι που αρχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη. «Μάχη» για ένα μπουκάλι ηλιέλαιο.

https://twitter.com/Marka2_/status/1507277763308310528?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1507277763308310528%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.olympia.gr%2F1471485%2Fdiethni%2Foi-pio-skoteines-ores-tis-eyropis-erchontai-machi-gia-ena-mpoykali-ilielaio-sti-gallia%2F

Σχετικά με ενδεχόμενο μπλοκάρισμα στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το κόστος της ενέργειας στην Ευρώπη αυξάνεται, και το είδος των κυρώσεων που μπορεί να επιβάλει η ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Έχουμε επιβάλει μία εκτενέστατη δέσμη κυρώσεων, σε σύγκριση με οτιδήποτε έχουμε κάνει στο παρελθόν. Και αυτές οι κυρώσεις έχουν σημαντικές συνέπειες. Θα δούμε τη ρωσική οικονομία να συρρικνώνεται, ίσως κατά 10%. Όλα τα κέρδη που έχει αποκομίσει η Ρωσία την τελευταία δεκαετία θα μπορούσαν να εξαλειφθούν μέσα σε ένα χρόνο. Πρόκειται λοιπόν για πολύ σημαντικές κυρώσεις».

«Φυσικά, όσον αφορά την ενέργεια, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε τα μέτρα που λαμβάνουμε να μην καταλήξουν να βλάψουν περισσότερο εμάς από ό,τι βλάπτουν τη Ρωσία» προσέθεσε.

Μιλώντας για το οικονομικό τίμημα αυτών των κυρώσεων στην ΕΕ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πιστεύει ότι ήδη πληρώνουμε τίμημα. «Πιστεύω ότι, σίγουρα, όλοι πρέπει να επανεκτιμήσουμε τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης των οικονομιών μας. Αντιμετωπίζουμε σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις ως αποτέλεσμα του πολέμου και το ενεργειακό κόστος πραγματικά μας πλήττει. Πλήττει τους πολίτες μας. Όμως, στο τέλος της ημέρας, μολονότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την Ουκρανία έχουμε επίσης την υποχρέωση να στηρίξουμε τους πολίτες μας ώστε να μην επωμιστούν μεγαλύτερα βάρη από αυτά που μπορούν να αντέξουν», επισήμανε.

militaire.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.