Η πρώτη εφαρμογή του νόμου περί διασποράς ψευδών ειδήσεων – Συνελήφθη δικηγόρος αρνητής των εμβολίων

Πριν ακόμα… στεγνώσει το μελάνι στο Εθνικό Τυπογραφείο για την εφαρμογή των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, εξετάζεται η εφαρμογή τους σε βάρος δικηγόρου – αρνητή των εμβολίων, για διασπορά ψευδών ειδήσεων που έχει πλέον ρητή διάταξη για θέματα δημόσιας υγείας.

Χθες βράδυ συνελήφθη ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, μετά από βίντεο που ανάρτησε στα social media, παραθέτοντας τις απόψεις του κατά των εμβολιασμών. Ο δικηγόρος συνελήφθη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, μετά από καταγγελία από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη διαταγή της Εισαγγελίας για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, ο δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Μεταξύ άλλων στις αναρτήσεις του φέρεται να αναφέρεται σε νοσοκομεία-«κολαστήρια», κάνοντας υποδείξεις στους γιατρούς για το πότε και εάν πρέπει να διασωληνώσουν έναν ασθενή.

Εξετάζεται εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του

Μετά τη σύλληψη του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς, λόγω της ιδιότητας του ως δικηγόρου, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία εξετάζει αν θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα. Στην περίπτωση που προχωρήσει η δίωξη σε βάρος του, η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων.

Μετά την απελευθέρωση του από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης επέστρεψε στο σπίτι του όπου έκανε… live στο Facebook, για να ενημερώσει τους ακολούθους του για τη σύλληψη του. Όπως είπε, έκανε μήνυση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για παράβαση καθήκοντος, ζητώντας μάλιστα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του εισαγγελικού λειτουργού!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.