Κατάσκοποι στη Ρόδο: Η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες, λέει η Τουρκία

Κατάσκοποι στη Ρόδο: Η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες, λέει η Τουρκία

Κατάσκοποι στη Ρόδο: Η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες, λέει η Τουρκία

Σε υψηλούς τόνους κινείται η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την σύλληψη για κατασκοπεία του υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο σε βάρος της Ελλάδας, κατηγορώντας την Αθήνα για παραβίαση των διεθνών συμβάσεων.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, στην τελευταία παράγραφο, αναφέρει πως η υπόθεση είναι κατασκευασμένη (σ.σ. κάτι τέτοια υποστηρίζουν κι ορισμένοι εγχώριοι) σημειώνοντας ότι «πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε από ορισμένους κύκλους που επιθυμούν να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία».

Προειδοποιώντας μάλιστα την ελληνική πλευρά ότι «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας» το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει «τη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, του γραμματέα του τουρκικού γενικού προξενείου στη Ρόδο, στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησαν οι ελληνικές Αρχές για ισχυρισμούς κατασκοπείας σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών σκαφών».

«Κατά τη διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη του προσωπικού μας, ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης, η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις, καθώς και το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Κατάσκοποι στη Ρόδο: Η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες, λέει η Τουρκία

 

«Ανησυχούμε» συνεχίζει στον ίδιο τόνο η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ «από τις δημοσιεύσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το περιστατικό, καθώς παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας και στοχεύουν το προσωπικό μας και την οικογένειά του, καθώς και τις αποστολές μας στην Ελλάδα και τους υπαλλήλους τους».

Και καταλήγει: «Έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα στις ελληνικές Αρχές σχετικά με την έρευνα, η οποία πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε από ορισμένους κύκλους που επιθυμούν να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία.

»Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.