Αναταραχή στην Αρμενία: Συλλήψεις από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας για «απόπειρα πραξικοπήματος»

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSS) της Αρμενίας εξέδωσε ανακοίνωση παρουσιάζοντας λεπτομερώς τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα εναντίον του πρωθυπυοργού Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος υπέγραψε ταπεινωτική συμφωνία ειρήνης με τους Αζέρους.

Ειδικότερα, αναφέρει η NSS πως ένας κάτοικος της περιοχής Syunik που αναγνωρίζεται ως ΑΜ, διαφωνώντας με την εξωτερική και εσωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αρμενίας και ο πρωθυπουργός, εκμεταλλεύτηκε την παρουσία όπλων και πυρομαχικών στη ζώνη σύγκρουσης κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, συνήψε προκαταρκτική συμφωνία με μια ομάδα ανθρώπων, μετέφερε παράνομα βαρύ οπλισμό, πυρομαχικά, εκρηκτικά, εκρηκτικές συσκευές και τα αποθηκεύτηκε σε ένα από τα κτίρια του Sisian, περιοχή Syunik.

Τα άτομα που κατηγορούνται όπως αναφέρουν πληροφορίες είναι ο πρώην επικεφαλής του NSS Vanetsyan, ο πρώην βουλευτής του RPA Vahram Baghdasaryan και το μέλος του ARF-D, διοικητής του εθελοντικού αποσπάσματος Sisian Ashot Minasyan.

Οι υποστηρικτές τους και πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, που έχουν κερδίσει χρήματα, δημιούργησαν σκόπιμα συνθήκες κατά τις οποιες φέρεται να προετοιμάζονταν να δολοφονήσουν έναν πολιτικό (Πασινιάν) για να σφετερίσουν την εξουσία, αλλά οι ενέργειές τους δεν ολοκληρώθηκαν. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το NSS απετράπη μια απόπειρα πραξικοπήματος.

Η αρμενική εσωτερική πολιτική σκηνή είναι χαοτική αυτή τη στιγμή με δύο σημαντικά γεγονότα να συνταράσουν τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

1. Το NSS εξέδωσε δήλωση αναφέροντας ότι απέτρεψε μια προσπάθεια ηγετών κομμάτων που λειτουργούν στην Αρμενία και το Αρτσάχ, από έναν αριθμό πολιτικών με αντικυβερνητικές απόψεις,

2. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι διέρρευσαν ορισμένα έγγραφα από το υπουργείο άμυνας της Αρμενίας, που στοχοποιούν τον Υπουργό Άμυνας Davit Tonoyan, τον αναπληρωτή του Makar Ghambaryan και τον περίφημο έμπορο όπλων David Galstyan για πώληση όπλων σε Σύρους αντάρτες που υποστηρίζονταν από την Τουρκία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.