Εμβόλιο: Τι αποκαλύπτει ο επικεφαλής της BioNTech

Ο δισεκατομμυριούχος επιστήμονας πίσω από το πρωτοποριακό εμβόλιο για τον κορονοϊό της Pfizer και της BioNTech αναφέρει ότι αναμένει ότι θα «εξαλείψει τον κορονοϊό» και τελικά θα τερματίσει την πανδημία, σύμφωνα με μια έκθεση. Έπειτα από την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα ότι το εμβόλιο ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στις δοκιμές, ο Uğur Şahin, ο 55χρονος Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, την Πέμπτη είπε στη βρετανική Guardian ότι είναι σίγουρο.

“Εάν το ερώτημα είναι αν μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την πανδημία με αυτό το εμβόλιο, τότε η απάντησή μου είναι: ναι, γιατί πιστεύω ότι ακόμη και η προστασία μόνο από συμπτωματικές λοιμώξεις θα έχει δραματική επίδραση” δήλωσε.

Συμπλήρωσε ότι είναι σίγουρος ότι η θεραπεία θα λειτουργήσει επειδή επιτίθεται στον ιό σε πολλαπλά επίπεδα. “Το εμβόλιο εμποδίζει τον COVID-19 να αποκτήσει πρόσβαση στα κύτταρα μας. Αλλά ακόμη και αν ο ιός καταφέρει να βρει μια είσοδο, τότε τα Τ-κύτταρα τον χτυπούν πάνω από το κεφάλι και τον εξαλείφουν. Έχουμε εκπαιδεύσει πολύ καλά το ανοσοποιητικό σύστημα για να τελειοποιήσουμε αυτές τις δύο αμυντικές κινήσεις. Γνωρίζουμε τώρα ότι ο κορονοϊός δεν μπορεί να αμυνθεί σε αυτούς τους μηχανισμούς” υπογράμμισε.

“Γνωρίζουμε τώρα ότι τα εμβόλια μπορούν να νικήσουν αυτόν τον ιό” κατέληξε.

Πηγή: Guardian, NY Post

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.