Εικόνες καταστροφής στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό – 12 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες – Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

Εικόνες καταστροφής στη Σμύρνη από τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Ο σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας και έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Στο επίκεντρο, ωστόσο, βρίσκεται η Σμύρνη όπου κατέρρευσαν πολυώροφα κτίρια και βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο θάνατος ενός εκ των νεκρών οφείλεται σε πνιγμό.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 419, ενώ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί ζωντανοί 70 άνθρωποι από κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί. Πάντως εκφράζονται φόβοι ότι αφενός θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και αφετέρου ότι οι εγκλωβισμένοι είναι πολλές δεκάδες.

 

Μάχη για να απεγκλωβίσουν παγιδευμένους στα συντρίμμια

Μέχρι αυτή την ώρα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε περίπου 17 κτίρια, που είτε κατέρρευσαν είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, στη Σμύρνη. Περισσότερα από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες, βρίσκονται στο σημείο και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

Ο συνολικός αριθμός των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει παραμένει αδιευκρίνιστος. Ο δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ εξέφρασε φόβους για κατάρρευση 20 κτιρίων στην επαρχία, ενώ τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για 30 κτίρια, που έχουν ισοπεδωθεί λόγω του σεισμού.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να κινηθεί άμεσα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης έκανε έκκληση στον κόσμο να μην είναι στους δρόμους, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η διέλευση ασθενοφόρων και κρατικών οχημάτων.

Οι εικόνες από τους απεγκλωβισμούς ανθρώπων, συγκλονίζουν. Πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από πολυκατοικία, η οποία έχει καταρρεύσει ξεσπούν σε πανηγυρισμούς βλέποντας ένα άτομο να απεγκλωβίζεται ζωντανό από τα συντρίμμια. Κάποιος ακούγεται, μάλιστα, να του λέει: «Περαστικά, έγινε, έφυγε, δεν έχεις τίποτα».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.