Φρίκη στη Γαλλία: Αποκεφάλισαν γυναίκα στη Νίκαια – Τρεις οι νεκροί από την επίθεση σε εκκλησία

Τρόμος στη Γαλλία έπειτα από νέα επίθεση με μαχαίρι σήμερα το πρωί μέσα σε εκκλησία στη Νίκαια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, τρεις άνθρωποι είναι νεκροί εκ των οποίων μία γυναίκα είναι αποκεφαλισμένη. Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση “Αλάχου Άκμπαρ” συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι η νέα επίθεση σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι.

Ειδικότερα, η επίθεση εκδηλώθηκε μέσα στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ και εκτός από τους τρεις νεκρούς,  υπάρχουν αναφορές και για πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κριστιάν Εστροζί.

Η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι, επίσης ανέφερε “αποκεφαλισμό” στη διάρκεια της επίθεσης. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στο Twitter “τρομοκρατική” την επίθεση.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται ακόμη από την πρόσφατη δολοφονία δι’ αποκεφαλισμού του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Ο δράστης της δολοφονίας του Πατί, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ήθελε να τιμωρήσει τον καθηγητή επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.