Μιά προφητική ομιλία το 2008 του Δρ.GREGER για τις πανδημίες και τα αίτια τους

Μια νέα πανδημία είχε προφητέψει ο δρ Μάικλ Γκρέγκερ σε απόσπασμα από την ομιλία του με τίτλο «Πανδημίες: Ιστορία και Πρόληψη», που έδωσε το 2008, όταν ήταν διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κτηνοτροφίας στο Humane Society των ΗΠΑ.

Ο δρ Γκρέγκερ – όπως και άλλοι γιατροί και επαγγελματίες στον χώρο της δημόσιας υγείας – είχε σε μεγάλο βαθμό προβλέψει, ήδη από τότε, ότι θα έρθει μια πανδημία γρίπης, λόγω κάποιων συγκεκριμένων πρακτικών μας, τις οποίες και αναλύει διεξοδικά. Ειδικότερα αναφέρεται και στην εντατική εκτροφή ζώων από τον άνθρωπο.

«Σύφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και την Παγκόσμια Οργάνωση για την Υγεία των Ζώων, υπάρχουν τέσσερις παράγοντες κινδύνου για την ανάδυση και διάδοση νέων ασθενειών. Ναι μίλησαν για το εμπόριο εξωτικών ειδών, για τη βρώση άγριων ζώων, αλλά νούμερο ένα στη λίστα τους ήταν η αυξανόμενη ζήτηση για ζωική πρωτεϊνη παγκοσμίως», είχε αναφερει ο  δρ Μάικλ Γκρέγκερ

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί μια πανδημία προτού λάβουμε υπόψη μας τις συστάσεις των ειδικών. Το αμερικάνικο υπουργείο εγχώριας ασφάλειας προβλέπει ως στρατηγική προστασίας από τη γρίπη ότι ο αμερικανικός λαός μπορέι να χρειαστεί να διαταχθεί να παραμέινει σε καραντίνα στα σπίτια του ως και 90 μέρες ανά κύμα της πανδημίας για να διατηρηθεί η κοινωνική απόσταση. Είμαστε έτοιμοι να μείνουμε σπίτι για τρεις μήνες; Αν χρειαστεί να πάμε στο μαγαζί της γωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να αγοράσουμε χαρτί, μπορεί στον γυρισμό να φέρουμε σπίτι κάτι παραπάνω από ψώνια. Μαζί με την ανθρώπινη υπαιτιότητα έρχεται και η ελπίδα. Αν οι αλλαγές στην συμπεριφορά μπορούν να δημιουργήσουν νέες πανώλες άρα οι αλλαγές στη συμπεριφορά μπορεί και να τις εμποδίσουν», είχε προσθέσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.