Ντονμέζ: Το Ορούτς Ρέις θα ψάχνει κάθε σπιθαμή γύρω από το Καστελλόριζο για ακόμη δύο μήνες

Το Ορούτς Ρέις θα ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή νότια του Καστελλόριζου για μία στάλα πετρέλαιο και φυσικό αέριο για τουλάχιστον ακόμη δύο μήνες δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Ειδικά το Ορούτς Ρέις που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει τις έρευνές του και πάλι εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας νοτίως του Κας της Αττάλειας. Εκεί υπάρχουν εργασίες δύο μηνών ακόμη. Δηλαδή, είμαστε το μέσο του προγράμματός μας εκεί», είπε ο Ντονμέζ σύμφωνα με το SigmaLive.

Μάλιστα επανέλαβε ότι αυτή την στιγμή διεξάγονται δισδιάστατες έρευνες, έπειτα θα περάσουν σε τρισδιάστατες και στην συνέχεια έρχεται η δεύτερη φάση, της μελέτης των δεδομένων που συλλέχθηκαν, και της γεώτρησης, αν διαπιστωθεί κάποια δυναμική.

“Θα συνεχίσουμε και στο τραπέζι και στο πεδίο”

«Έχουμε δηλώσει πολλές φορές, και κυρίως ο πρόεδρός μας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις ενέργειές μας στην ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρός μας πρότεινε μια διάσκεψη, να έρθουν όλες οι παράκτιες χώρες και να εξηγήσουν τις θέσεις τους. Εμείς δεν θα το αποφύγουμε, αλλά δυστυχώς κάποιες χώρες είναι προκατειλημμένες με την πρόταση, λένε όχι και έχουν αρνητική στάση».

Ο Φατίχ Ντονμέζ επανέλαβε ότι παρά την στάση της Ελλάδας και της Ευρώπης, η Τουρκία θα συνεχίσει τις κινήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο «στο τραπέζι αλλά και στο πεδίο».

«Όσον αφορά τις θέσεις της Ελλάδας, υπάρχει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, προτιμά (η ΕΕ) να υποστηρίζει τις θέσεις της Ελλάδας, αν και τους είπαμε ότι κάνουν λάθος. Στην πραγματικότητα, στις διμερείς επαφές μάς λένε ότι έχουμε δίκιο, αλλά μπροστά στην διεθνή κοινή γνώμη δεν το λένε. Είναι δύσκολο να πω τί θα φέρει το τέλος της ημέρας, αλλά θέλω πάντως να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης», κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.