Σύνοδος Κορυφής: Οι ηγέτες παρέδωσαν τα κινητά τους πριν τη συνεδρίαση

Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ευρωπαϊκής έκδοσης του Politico, ζήτησε από όλους τους ηγέτες να δώσουν τα κινητά τηλέφωνα και τις ταμπλέτες τους προκειμένου να διατηρήσουν εμπιστευτικές τις συζητήσεις για το Brexit, μακριά από τα «πρόθυμα» αυτιά της ΜΙ6.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλες οι συσκευές των ηγετών τοποθετήθηκαν σε ασφαλές σημείο στον 5ο όροφο του κτιρίου. Το κλειδί του κάθε φωριαμού όπου τοποθετήθηκαν οι συσκευές δόθηκε προσωπικά σε κάθε ηγέτη. Η εντολή ήταν ότι, εάν κάποιος ηγέτης πρέπει να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα, μπορεί να εξέλθει της αίθουσας και να βρει το κινητό του, αλλά δεν μπορεί να το φέρει μέσα στο χώρο της Συνόδου.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, παρέμεινε στην αίθουσα για τη συζήτηση των ηγετών γύρω από το ζήτημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.