Νεκρά Θάλασσα στην Ιορδανία: Ο δημοφιλέστερος προορισμός για spa και μαγικά ηλιοβασιλέματα

Η Νεκρά Θάλασσα συνορεύει με την Ιορδανία στα ανατολικά και το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στα δυτικά.

Το σημείο του πλανήτη με τις μεγάλες ποσότητες αλατιού 

Η ονομασία της ως Νεκρά θάλασσα οφείλεται στη υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού που έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής – ούτε φυτά ούτε ζώα δεν μπορούν να επιβιώσουν σε αυτήν.

Σκεφτείτε πως περιέχει αλάτι (χλωριούχο νάτριο – NaCl) σε ποσοστό 24%, δηλαδή μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας.

Η Νεκρά Θάλασσα δεν είναι στην πραγματικότητα θάλασσα – είναι λίμνη!

Για να θεωρηθεί «θάλασσα», ένα σώμα νερού πρέπει να συνδέεται με έναν ωκεανό.

Η πηγή της Νεκράς Θάλασσας είναι ο ποταμός Ιορδάνης και δεν διοχετεύει κάπου αλλού τις εισροές της, αλλά τις συγκρατεί.

Το χαμηλότερο σημείο στην επιφάνεια της γης

Οι ακτές της βρίσκονται 1.388 πόδια (423 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στη Νεκρά Θάλασσα εκβάλλει ο Ιορδάνης ποταμός, το νερό όμως αυτό δεν πάει πουθενά και καταλήγει σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να εξατμίζεται, δημιουργώντας έναν κύκλο νερού που αφήνει πίσω του τεράστιες κοίτες αλατιού και ορυκτών.

Προορισμός για πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες 

Η Νεκρά Θάλασσα βρίσκεται σε καλή τοποθεσία και μπορεί να συνδυαστεί με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Στο όρος Ντάνα, μπορείς να ανακαλύψεις μια διαδρομή για hiking, να χαθείς στο δάσος και το απόγευμα να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα –το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς βλέπεις τον ήλιο να χάνεται πίσω από το Ισραήλ.

Ποια είναι η καταλληλότερη εποχή να την επισκεφθείς

Ο καιρός της Ιορδανίας τείνει να είναι καλός όλο το χρόνο, αλλά ίσως η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Νεκρά Θάλασσα είναι αργά την άνοιξη ή νωρίς το φθινόπωρο, όπου υπάρχει μια καλή ισορροπία θερμοκρασίας.

Η Νεκρά Θάλασσα γνωστή για τη λάσπη της / το τέλειο φυσικό spa

Στην παραλία υπάρχουν μεγάλα βαρέλια, από τα οποία μπορείς να πάρεις και να απλώσεις πάνω σου μια παχύρευστη, σχεδόν γκρι, λάσπη. Την κρατάς 10 λεπτά και μπαίνεις στη θάλασσα και νιώθεις το δέρμα σου απίστευτα απαλό.

Όσο και να προσπαθήσεις δε βυθίζεσαι…

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι σημαίνει ότι η λίμνη είναι ακόμη πιο πυκνή από το ανθρώπινο σώμα.

Όσο κι εάν προσπαθήσεις δεν πρόκειται να βυθιστείς και είναι ιδανικό μέρος για εκείνους που δεν ξέρουν να κολυμπούν καθώς απλώς επιπλέουν χωρίς προσπάθεια.

Μαγικό ηλιοβασίλεμα

Μέχρι και ο ήλιος της Νεκράς Θάλασσας είναι… μαγικός, καθώς η βαρομετρική πίεση και τα υψηλά επίπεδα οξυγόνου στις ακτές της θάλασσας αραιώνουν τις βλαβερές του ακτίνες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος στη γη με αποτέλεσμα και να μην καιγόμαστε, αλλά και να κάνουμε ένα πραγματικά όμορφο, βαθύ μαύρισμα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.