Τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αττική

Επειδή δεν μας αρέσουν οι εκφράσεις τύπου τα «κεφάλια μέσα», «καλό χειμώνα» και επειδή εδώ που τα λέμε δεν είναι λίγος ο κόσμος που ακόμα πρόκειται να πάρει άδεια έστω και για λίγες μέρες, καλό είναι να θυμίσουμε τα νησιά που είναι πολύ εύκολο και πολύ οικονομικό να βρεθεί κανείς ξεκινώντας από την Αττική.

Για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν κάποιο τελευταίο καλοκαιρινό κενό ή για όσους απλά δεν ήταν αρκετά προνοητικοί για να προγραμματίσoυν τις διακοπές τους νωρίτερα.

Ύδρα

H Ύδρα ήταν η ελληνική πρωτεύουσα του διεθνούς τζετ σετ πριν την Ρόδο, πριν την Κέρκυρα, πριν τη Μύκονο. Και είναι από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα που δεν θα χρειαστείτε αυτοκίνητο ακόμα και να θέλατε να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο. Γιατί απλά απαγορεύεται. Παίρνετε το δελφίνι από τον Πειραιά και αφιερώνετε την πρώτη μέρα για να δεις την ιστορική και αρχοντική πόλη της Ύδρας. Την άλλη μέρα (ή τις άλλες μέρες) αφιερώστε την στον γύρο του νησιού με καΐκι και κολύμπι στις πάμπολες πανέμορφες παραλίες.

Πώς θα φτάσετε
Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες: από τον Πειραιά για την Ύδρα με φέρι-μπότ (απόσταση 38 χμ. και διάρκεια 3 ώρες και 15 λεπτά).
Από την Ζέα του Πειραιά για την Ύδρα με ιπτάμενα δελφίνια (διάρκεια 1 ώρα και 50 λεπτά).

Αίγινα

Προφανώς δεν υπάρχει Αθηναίος που δεν έχει επισκεφθεί την Αίγινα. Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι, αξίζει να θυμίσουμε πως σε 1 ώρα μπορεί να βρεθεί κανείς από το λιμάνι του Πειραιά σε έναν άλλο κόσμο. Νεοκλασικά κτίρια, γραφικά σοκάκια, υπέροχες παραλίες, αλλά και νυχτερινή ζωή για όποιον δεν θέλει απλά παραθερισμό σε έναν πανέμορφο τόπο. Και φυσικά καταναλώστε άφθονα φιστικια Αιγίνης, τα οποία ούτως ή άλλως στην Αίγινα μπαίνουν σε συνταγές που δεν έχετε φανταστεί.

Πώς θα φτάσετε
Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες: από τον Πειραιά για την Αίγινα με φέρι-μπότ (απόσταση 17 χμ. και διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά). Από τον Πειραιά για την Αγία Μαρίνα με φέρι-μπότ (απόσταση 13 χμ. και διάρκεια 1 ώρα και 20 λεπτά). Από τον Πειραιά για τη Σουβάλα με φέρι-μπότ (απόσταση 11.5 χμ. και διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά).
Από τον Πειραιά (ακτή Τζελέπη) για την Αίγινα με ιπτάμενα δελφίνια (διάρκεια 35 λεπτά).

Αγκίστρι

Όσοι πάνε για λίγες μέρες στην Αίγινα και θέλουν μετά να συνεχίσουν με λιγότερο έντονη ζωή και πανέμορφη φύση υπάρχει πάντα το Αγκίστρι. Ένας τόπος που θα μπορούσε να είναι ένα μικρό νησί σε κάποια άγονη γραμμή του Αιγαίου και όμως απέχει ελάχιστα από την Αττική. Υπέροχα νερά, εύκολα προσβάσιμα με όχημα ή χωρίς, πολλές επιλογές για καλό φαγητό. Και βέβαια άμα είστε ποδηλάτες το flat Αγκίστρι με τις πολλές εύκολες διαδρομές είναι το μέρος για σας. Ό,τι και να συμβεί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις παραλές της Δρακονέρας, με τους μικρούς κολπίσκους οι οποίοι εύκολα γίνονται «ιδιωτική παραλία» και της Απονήσου, με τα πεύκα και την «εξωτική» αίσθηση.

Πώς θα φτάσετε
Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες: από τον Πειραιά για το Αγκίστρι με φέρι-μπότ (απόσταση 19 χ.μ. διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά). Επίσης από τον Πειραιά μέσω Αίγινας για το Αγκίστρι (απόσταση 26 χ.μ. διάρκεια 2 ώρες και 30 λεπτά).

Πόρος

«Η είσοδος του πλοίου στον Πόρο σου δίνει την εντύπωση βαθιού ονείρου…» έχει γράψει ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας Χένρι Μίλερ. Τον έχουν αποκαλέσει και «Βόσπορο του Σαρωνικού». Προσωνύμιο που οφείλεται στην γεωγραφία του νησιού το οποίο σε ένα σημείο απέχει μόλις 350 μέτρα από τις ακτές της Πελοποννήσου. Ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν την αρχιτεκτονική (η πόλη του Πόρου είναι γεμάτη πανέμορφα διατηρητέα κτίρια),τα θαλάσσια σπορ και την πεζοπορία αλλά και για όσους με ορμητήριο τον Πόρο θέλουν να περάσουν όλες τις διακοπές στους στον Αργοσαρωνικό.

Πώς θα φτάσετε
Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες: από τον Πειραιά για τον Πόρο με φέρι-μπότ (απόσταση 31 χμ. διάρκεια 2 ώρες και 30 λεπτά).
Από το λιμάνι του Πειραιά για τον Πόρο με ιπτάμενα δελφίνια (διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά).

Κέα

Για να μπορείς να πεις πως πήγες στις Κυκλάδες και πως δεν απομακρύνθηκες πολύ από την Αθήνα. Το ταξίδι για την Κέα(ή Τζια) από το λιμάνι του Λαυρίου διαρκεί μία ώρα και σε φέρνει σε ένα νησί που συνδυάζει πολυτέλεια, εξαιρετικό φαγητό και νυχτερινή διασκέδαση, τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας, ενώ και είναι το μοναδικό Κυλαδονήσι στο οποίο υπάρχει ένα δάσος με βελανιδιές. Όσο για παραλίες, παραϋπάρχουν πολλές για να σας πούμε ποια να προτιμήσετε.

Πώς θα φτάσετε
Ο ευκολότερος τρόπος να πάτε στην Κέα είναι με πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου. Το δρομολόγιο Λαύριο – Κέα εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα.

Σαλαμίνα

Γνωστή στους ντόπιους και στους φανατικούς επισκέπτες της ως η «Σαλα-μύκονος». Για όσους θέλουν να επισκεφθούν έναν πραγματικό εναλλακτικό τόπο ό οποίος όμως απέχει μόλις 15 λεπτά από τις ακτές του Περάματος. Και στον οποίο ξαφνικά νιώθεις πως έχεις απομακρυνθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Λεκανοπέδιο. Δεν είναι μόνο οι πανέμορφες παραλίες, οι περισσότερες στη νότια πλευρά του νησιού. Είναι κυρίως τα δύο πευκοδάση τα οποία λατρεύουν οι πεζοπόροι και σίγουρα θα αγαπήσουν όσοι τα επισκεφτούν.

Πώς θα φτάσετε
Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες: από τον Πειραιά για τα Παλούκια, Σελήνια, Καματερό με φέρι-μπότ (απόσταση 23 χμ. και διάρκεια 40 λεπτά). Από τον Πειραιά για τα Περιστέρια με φέρι-μπότ (απόσταση 8.5 χμ. και διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά). Από το Πέραμα για τα Παλούκια με φέρι-μπότ (απόσταση 1.5 χμ). Από τον Πέραμα για τα Αμπελάκια με φέρι-μπότ (απόσταση 1,3 χμ. και 15 λεπτά). Από τον Νέο Πέραμα Μεγάρων για τη Φανερωμένη Σαλαμίνας με φέρι-μπότ (απόσταση 1.1 χμ. και διάρκεια 13 λεπτά).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.