Τι προτείνει η EBU για τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision

H Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η κρίση που έχει επισκιάσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2017, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στο Κίεβο, μετά την απόφαση της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας να απαγορεύσει την είσοδο της εκπροσώπου της Ρωσίας Γιούλια Σαμοΐλοβα στην Ουκρανία, πρότεινε στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, να παρουσιάσει την συμμετοχή της Ρωσίδας ερμηνεύτριας στον διαγωνισμό μέσω δορυφορικής μετάδοσης.
Στην ανακοίνωση της EBU που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται «ότι η EBU εργάστηκε εντατικά με σκοπό να αναζητήσει λύση σ’ αυτή την κατάσταση και πήρε μια άνευ προηγουμένου απόφαση να προτείνει στο Πρώτο κανάλι, να διοργανώσει την δορυφορική μετάδοση της εμφάνισης της Γιούλια Σαμοΐλοβα, στην οποία απαγόρευσαν την είσοδο στην Ουκρανία, ώστε παρόλα αυτά να μπορέσει να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Eurovision 2017»
Το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης προς το παρόν δεν σχολίασε την απόφαση
Την Ρωσία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, θα εκπροσωπήσει η Ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοϊλοβα με το τραγούδι “Flame Is Burning”. Την Τετάρτη η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας απαγόρευσε την είσοδο της εκπροσώπου της Ρωσίας στην χώρα για τρία χρόνια, επειδή είχε επισκεφθεί την Κριμαία και με βάση την ουκρανική νομοθεσία κάθε ξένος που προτίθεται να επισκεφθεί την Κριμαία πρέπει να έχει την έγκριση των ουκρανικών αρχών.
Το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης είχε εκφράσει την λύπη του με αφορμή την απόφαση αυτή, ανακοινώνοντας ότι η Ουκρανία «δεν διέθετε επαρκή κοινή λογική για να συμπεριφέρεται πολιτισμένα», όταν αποφάσιζε να απαγορεύσει την είσοδο της Σαμοΐλόβα στην Ουκρανία.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Eurovision Γιουν Ούλα Σαν, αναφερόμενος στην πρόταση της EBU, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τον διάλογο με τις ουκρανικές αρχές με σκοπό να διασφαλίσουμε την παρουσία όλων των συμμετεχόντων ώστε να εμφανισθούν ζωντανά στο Κίεβο, και η πρόταση μας νομίζω ότι η πιο καλή λύση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.