Ο τελικός του GNTM έκανε μεγάλη τηλεθέαση μεν, πράγμα που σημαίνει ότι απογοήτευσε πολύ κόσμο δε. Όποιος αμφιβάλει μπορεί να μπει στο σχετικό hashtag στο twitter και να απολαύσει υπεύθυνα. Το ότι ανέδειξε δύο νικήτριες που είναι σαν να μην κέρδισε καμία και πάει περίπατο το mantra “μόνο μία μπορεί να έχει τον τίτλο” που μας έκαναν τατουάζ στο υποσυνείδητο πέντε μήνες τώρα, δεν είναι απαραίτητα το μεγαλύτερο φάουλ.

Η απόφαση της παραγωγής να βάλει στο παιχνίδι τους συντρόφους των κοριτσιών για να φωτογραφηθούν μαζί τους, μετατρέποντας το παιχνίδι στην επιτομή του ριάλιτι επί χίλια, ίσως να είναι κάτι που έπρεπε να σκεφτούν καλύτερα. Ακόμα και τα πράγματα να εξελίσσονταν ομαλά, οι συμμετέχουσες είναι νεαρές, μπορεί να αλλάξουν σχέσεις και δεν χρειάζεται να έχουν ταυτίσει την τηλεοπτική τους μεγάλη στιγμή με κάποιον άλλον, που σήμερα είναι στο κάδρο, αύριο δεν είναι. Φυσικά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά – για την ακρίβεια αντί για διαγωνισμό μοντέλων παρακολουθήσαμε έναν μικρό Τιτανικό που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ίσως να είναι τίποτα μυστήριοι και να μην ήθελαν να μεταδοθεί σε εθνική εμβέλεια.

Ο (πρώην πλέον, για πολύ ευνόητους λόγους) σύντροφος Κάτιας θεώρησε καλή ιδέα να της κάνει σχεδόν πρόταση γάμου εκεί στο πλατό, εκείνη ρώτησε μάλλον δικαιολογημένα, αν αυτή είναι η καλύτερη στιγμή και γιατί τώρα που σε σύγχρονα ελληνικά μεταφράστηκε προφανώς σε “θα σας ειδοποιήσουμε” και όλοι θα ήμαστε καλύτερα αν δεν είχαμε παρακολουθήσει την συγκεκριμένη σκηνή. Το αγόρι της Άννας – Μαρίας της προκάλεσε αντιδράσεις που ερμηνεύτηκαν πολύ σοβαρά, καθώς εκείνη έκλαιγε γοερά και ήθελε να φύγει από το παιχνίδι επειδή νόμιζε πως εκείνος πειράχτηκε που δεν έδειξε τη χαρά της όταν τον είδε. Τον αποκάλεσαν τοξικό, ανασφαλή και κυρίως κοντό, και μπορεί να είναι όλα τα παραπάνω. Μπορεί να είναι μια καλή ή μια κακή επιλογή για την 18χρονη Άννα Μαρία, αλλά επίσης μπορεί να είναι ένας πιτσιρίκος που δεν χρειάζεται να δικάζεται ως η μετενσάρκωση του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ταυτόχρονα, η Κέισι και το αγόρι της ήταν η χαρά της ζωής, κάνοντας τα άλλα δυο ζευγάρια να μοιάζουν με σενάριο από τις Οικογενειακές Ιστορίες. Όλα αυτά, δεν έχουν ούτε μακρινή σχέση με τη μόδα. Ο τελικός του GNTM θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλά χωρίς την υπερβολική δόση ριάλιτι που εξέθεσε πολλούς και έφερε σε αμηχανία σχεδόν όλους (εντάξει, και χωρίς να καταλήξει με την αληθινή νικήτρια να μοιράζεται τον τίτλο της με αυτήν που ξέρουμε όλοι).