Κινέζος βουδιστής ηγέτης κατηγορείται ότι αποπλανούσε καλόγριες για να τις «εξελίξει» φιλοσοφικά

Ένας υψηλόβαθμος Κινέζος βουδιστής ηγούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με καλόγριες.

Ο ηγούμενος Xuecheng κατηγορείται ότι τις παρενόχλησε και τις εξανάγκασε να έρθουν σε ερωτική επαφή μαζί του «ελέγχοντας το μυαλό τους.

Όπως αναφέρει το BBC, η καταγγελία για τις υποτιθέμενες πράξεις στάλθηκε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της χώρας και ήταν βασισμένη στην έγγραφη αναφορά δύο μοναχών στον ναό Longquan, όπου ο Xuecheng έχει την έδρα του.

Στην αναφορά γίνεται λόγος για «αθέμιτα μηνύματα» του ηγουμένου προς τις καλόγριες.

Οι δύο μοναχοί ισχυρίζονται ότι έβαλε σε πειρασμό ή και απείλησε τουλάχιστον έξι μοναχές για έρθουν σε συνουσία μαζί του.

Τέσσερις υπέκυψαν στις απαιτήσεις του, αναφέρουν.

Μάλιστα τον κατηγορούν ότι με γραπτά μηνύματα «έκανε πλύση εγκεφάλου» στις καλόγριες, ισχυριζόμενος ότι η συνουσία ήταν μέρος της μελέτης τους στον Βουδισμό.

Η κεντρική βουδιστική ηγεσία στο Πεκίνο κατηγόρησε τους καλόγερους ότι «διαστρεβλώνουν τα γεγονότα».

Ο Xuecheng κλήθηκε σε ανάκριση αλλά αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η καταγγελία κυκλοφόρησε στα κινεζικά social media αλλά φαίνεται ότι έχει λογοκριθεί και σβηστεί.

Ο ηγούμενος είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα δημοσίου προσώπου που βρίσκεται στη δίνη σεξουαλικού σκανδάλου, ως μέρος του κινήματος #MeToo που γιγαντώνεται και στην Κίνα.

Ο ηγούμενος είναι επικεφαλής της Βουδιστικής Ένωσης της Κίνας, όντας ο νεότερος που έχει ποτέ βρεθεί σε αυτό το πόστο, και πολιτικός σύμβουλος της κυβέρνησης.

Έχει μάλιστα πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο Weibo, ένα κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.