Βασίλης Καρράς: «Δημήτρη χάνομαι, φίλε μου χάνομαι» – Η συγκλονιστική ιστορία ενός τραγουδιού που το είπε μόνο μία φορά

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε σε ηλικία 70 ετών, με την είδηση του θανάτου του να σκορπά την θλίψη. Ο «Άρχοντας του λαϊκού τραγουδιού» είχε γράψει και ερμηνεύσει εκατοντάδες τραγούδια, τα οποία αγαπήθηκαν από τον κόσμο.

Ανάμεσα στα αμέτρητα τραγούδια του όμως υπάρχει και ένα που ενώ το ηχογράφησε οι θαυμαστές του δεν το άκουσαν ποτέ ζωντανά. Το τραγούδι αυτό είναι το «Δημήτρη χάνομαι».

Πριν από περίπου δέκα χρόνια σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, της Μαρίας Μπεκατώρου και του Δημήτρη Σταρόβα, «Τα Καρντάσιανς», ο Βασίλης Καρράς ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο τραγούδι. Ο τραγουδιστής ακούγοντας τότε το τραγούδι στην εκπομπή λύγισε.

Πίσω από το συγκεκριμένο τραγούδι κρύβεται μια δυνατή ανθρώπινη ιστορία. Το έγραψαν ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Πάνος Φαλάρας έπειτα από επιθυμία του ίδιου του γνωστού τραγουδιστή και συμπεριλήφθηκε στον δίσκο «Γύρισε».

Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καλού του φίλου Δημήτρη Καραηλία, που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Ο Βασίλης Καρράς δεν ξεπέρασε τον χαμό του αγαπημένου του φίλου και όταν του ζητούσαν να το τραγουδήσει, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Επίσης, όπως είχε πει σε ρραδιοφωνική του συνέντευξη, με αυτό τον τρόπο ένιωθε πως θα τον έχει για πάντα κοντά του, δίπλα του, να τον συνοδεύει. Παρόλα αυτά, δεν αντέχει να το τραγουδάει μπροστά σε κοινό γιατί «λυγίζει».

«Εγώ δεν το ακούω καν, απλώς το αφιέρωσα εκεί που έπρεπε να το αφιερώσω. Θα με πονέσει αν το ακούσω. Ο κόσμος δεν το ακούει στα live μου γιατί δεν μπορώ να το πω. Πάρα πολύς κόσμος την ξέρει την ιστορία στην Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω να αναφερθώ», είχε αρκεστεί να πει.(14:22΄)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.