Eurovision 2023 – Ελλάδα: Η χειρότερη βαθμολογία που είχε ποτέ σε ημιτελικό – Ψηφίστηκε μόνο από Κύπρο και Αρμενία

Την χειρότερη διαχρονικά βαθμολογία της σε ημιτελικό, πήρε η Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε την Πέμπτη (11/5) στον δεύτερο ημιτελικό της φετινής Eurovision, με το τραγούδι “What They Say” του Βίκτωρα Βερνίκου. Η εμφάνιση της Ελλάδας δεν άρεσε, όπως αποδείχθηκε και έτσι δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό.

Η χειρότερη βαθμολογία στην ιστορία της Ελλάδας

Πριν από λίγες ώρες έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα, δηλαδή η βαθμολογία και η θέση που πήρε η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην προκριθεί. Σύμφωνα με το “Eurovision World” η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 14 βαθμούς και να πάρει την 13η θέση, από τις συνολικά 16 χώρες που διαγωνίστηκαν στον β’ ημιτελικό. Ουσιαστικά οι μόνες χώρες που έδωσαν “ψήφο εμπιστοσύνης” στην Ελλάδα, ήταν η Κύπρος με 12 βαθμούς (η Ελλάδα έδωσε στον ημιτελικό στην Κύπρο επίσης 12 βαθμούς, ενώ στον τελικό της έδωσε μόλις 4) και η Αρμενία με 2 βαθμούς.

Αυτή είναι η χειρότερη βαθμολογία στην ιστορία των ελληνικών συμμετοχών! Η Ελλάδα έχει αποκλειστεί άλλες δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2016 με το τραγούδι “Utopian Land” των Argo, συγκεντρώνοντας όμως 44 βαθμούς και το 2018 με το τραγούδι “Όνειρό μου” λαμβάνοντας 81 βαθμούς!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.