Squid Game: Ο δημιουργός αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη συνέχεια της σειράς που προκαλεί φρενίτιδα

Πού να το φανταζόταν ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς επιβίωσης “Squid Game” του Netflix, Hwang Dong-hyuk, όταν έδινε ζωή στους εικονικούς ήρωές του, ότι από τα… πατώματα θα ερχόταν η στιγμή που θα ανέβαινε στην κορυφή!

Ο πρώην οικονομικά εξαθλιωμένος νεαρός, που έχασε έξι δόντια από το άγχος του από το στρες και καθυστέρησε δέκα ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει την ιστορία, δεν περίμενε με τίποτα να αναγνωριστεί η προσπάθειά του και ξαφνικά το “Squid Game” να σαρώσει σε απήχηση σε ολόκληρο τον πλανήτη.

σκηνοθέτης squid game

Squid Game: Όποιος δεν τα καταφέρνει, εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες

Οι περισσότερες δοκιμασίες είναι παραδοσιακά κορεάτικα παιδικά παιχνίδια, μάλιστα κάποια από αυτά παραπέμπουν σε παιχνίδια που κάποιοι από εμάς παίζαμε, επίσης όταν ήμασταν παιδιά, όπως το «αγαλματάκια ακίνητα» και οι βόλοι.

Ο ίδιος ο Hwang Dong-hyuk έχει αποκαλύψει ότι ο τίτλος και το παιχνίδι που τον ενέπνευσαν, όταν έγραφε τη σειρά-φαινόμενο, είναι το πραγματικό παιχνίδι του καλαμαριού, που ήταν το αγαπημένο του όταν ήταν μικρό παιδί και το διάλεξε γιατί πιστεύει ότι συμβολίζει την κοινωνία. Όποιος δεν τα καταφέρνει, εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες.

Squid Game: Όλος ο πλανήτης αναρωτιέται αν θα συνεχιστεί η σειρά-φαινόμενο

Από τη στιγμή που έκανε τον γύρο του κόσμου η πλοκή της σειράς που -όπως όλα δείχνουν- ήρθε για να μείνει, όλος ο πλανήτης αναρωτιέται αν θα συνεχιστεί και αν ναι, τι θα ακολουθήσει σε αυτή τη «θανάσιμη σκακιέρα θανατηφόρων κι επικίνδυνων παιχνιδιών» ανάμεσα στους παίκτες που υποδύονται οι ηθοποιοί της σειράς.

Την απάντηση έρχεται να δώσει με σχετικές δηλώσεις του, ο ίδιος ο δημιουργός, που πλέον τρίβει τα χέρια του από την ξαφνική αλλαγή… της τύχης του και την απογείωση του κινηματογραφικού θρίλερ που επινόησε.

squid game

Σε μια παλαιότερη συνομιλία με το Variety, πρόσθεσε ότι είναι «αρκετά κουραστικό να σκέφτεσαι τη συνέχεια και ότι η σκέψη και μόνο σου προκαλεί πονοκέφαλο».

Πρόσθεσε, ακόμη ότι δεν έχει προλάβει να το αναλύσει λεπτομερώς. Άλλωστε κανείς δεν περίμενε το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» να αποτελέσει τέτοια διεθνή επιτυχία.

Ωστόσο, όπως δήλωσε σε μια πιο πρόσφατη συνέντευξη, στο The Times, ανέφερε:

«Εάν μου δοθεί η ευκαιρία για μία ακόμη σεζόν αυτή θα εστίαζε στην ιστορία του Εκπροσώπου(Frontman) -ένας πρώην αστυνομικός που επιβλέπει το παιχνίδι. Νομίζω πως το θέμα με τους αστυνομικούς δεν υφίσταται μόνο στην Κορέα. Το βλέπω στις διεθνείς ειδήσεις. Αυτό ήταν ένα θέμα που ήθελα να θίξω. Ίσως στην Σεζόν 2 να το αναπτύξω περισσότερο».

squid game netflix

Η 2η σεζόν δεν θα εστιάσει σε έναν νέο γύρο θανάσιμων παιχνιδιών

Ο Hwang Dong-hyuk ανέφερε περαιτέρω ότι αν επρόκειτο να δουλέψει στη συνέχεια, δεν θα είναι μόνος, συμπληρώνοντας ότι θα σκεφτόταν να «χρησιμοποιήσει ένα δωμάτιο συγγραφέων» και πως «θα ήθελε πολλούς έμπειρους σκηνοθέτες για να βοηθήσουν στη διαδικασία».

Εάν, λοιπόν δώσει το Netflix δώσει το…πράσινο φως για τη συνέχεια της σειράς, τότε η νέα σεζόν του “Squid Game” «δεν θα εστιάσει σε έναν νέο γύρο θανάσιμων παιχνιδιών, όπως θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος», σύμφωνα με τον επιτυχημένο σεναριογράφο, ο οποίος έχει ακόμη γνωστοποιήσει ότι του πήρε έξι μήνες για να γράψει και να ξαναγράψει τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς.

Τέλος, αποκαλύπτοντας την ιδέα πίσω από τη σειρά, ο Hwang ανέφερε την πρόθεσή του να γράψει μια αλληγορία βασισμένη στη «σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία», η οποία προβάλλει τον «ακραίο ανταγωνισμό» της ζωής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.