Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει στην πώληση προηγμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Axios Μπαράκ Ραβίντ,
ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου ζήτησε από τον Πρόεδρο Τραμπ να μην πουλήσει συστήματα όπλων των ΗΠΑ στην Τουρκία για την αναβάθμιση της αεροπορίας της.
Αυτό έρχεται καθώς η Τουρκία συνεχίζει να τοποθετείται ως εχθρικός περιφερειακός παίκτης ενώ επεκτείνει την στρατιωτική της εμβέλεια σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Το μήνυμα του Ισραήλ είναι ξεκάθαρο:
Μην ενισχύσετε την αεροπορία του Ερντογάν.
Μην επιβραβεύσετε μια χώρα που απειλεί ανοιχτά το Ισραήλ.
Και μην παραδώσετε προηγμένες δυνατότητες των ΗΠΑ σε μέλος του ΝΑΤΟ που συμπεριφέρεται περισσότερο σαν αντίπαλος παρά σαν σύμμαχος.
Μιλώντας στο Fox ο Νετανιάχου τόνισε:
«Ένας άνθρωπος που ανοιχτά καλεί για την καταστροφή του Ισραήλ, την κατάληψη της Κύπρου, απειλεί την Ελλάδα, και θέλει να εισβάλει στην Ιερουσαλήμ και να την κυβερνήσει. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατέχει ένα καθεστώς — δεν νομίζω ότι αξίζουν F-35. Αυτό αποτελεί απειλή για την περιφερειακή ισορροπία και για την ασφάλειά μας.»
