Φινάλε πλέι οφ: Οριστικά 2ος ο ΠΑΟΚ – Χαζή αποβολή Μακέντα, χάνει τον τελικό

Μπορεί να μην είχε αγωνία για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, αλλά αυτό βοήθησε και τις έξι ομάδες που μετέχουν να παίξουν ελεύθερα. Νικητές ο ΠΑΟΚ που με το 2-0 επί του Παναθηναϊκού εξασφάλισε τη 2η θέση, και ο Άρης που με την επικράτησή του (3-0) στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ σκαρφάλωσε στην 3η θέση. Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακού έκανε την ανατροπή. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά τελικά έφθασε στη νίκη με 3-2.

Η τελική βαθμολογία

1.Ολυμπιακός 83 βαθμοί

2.ΠΑΟΚ 64

3.Άρης 62

4.Παναθηναϊκός 61

5.ΑΕΚ 56

6.ΠΑΣ Γιάννινα 48

Στην Τούμπα το ενδιαφέρον για το νικητή εξανεμίστηκε νωρίς. Τα δύο γρήγορα γκολ των Σβαμπ (14′) και Άκομπ (21′), αλλά και η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να ξεκουράσει κάποιους βασικούς ενόψει του τελικού του Κυπέλλου το Σάββατο με τον ίδιο αντίπαλο, αλλά στο ΟΑΚΑ δημιούργησαν κλίμα ευφορίας στην εξέδρα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Πλήγμα από το… πουθενά για τους «πράσινους» η αποβολή του Μακέντα στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη που χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (71′ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (61′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (61′ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (61′ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κουρμπέλης (86′ Πέρεθ), Σάρλια, Σένκεφελντ (61′ Πούγγουρας), Γκατσίνοβιτς (61′ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75′ Μακέντα), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75′ Κώτσιρας), Καρλίτος.

Στο ΟΑΚΑ ο Ελ Αραμπί «κράτησε» την παράδοση του Ολυμπιακού που τον θέλει να μη χάνει στις 8 τελευταίες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ σε όλες τις διοργανώσεις. Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές, στο 14′ με τον Τσούμπερ και στο 48′ με τον Λιβάι Γκαρσία που νίκησε στον αέρα τον Σισέ, αλλά ο Ελ Αραμπί είχε απαντήσεις ισοφαρίζοντας, αρχικά, στο 20′ και στο 69′ για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του (3-2) στο 87′.

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (53′ λ.τρ. Κορνέζος), Λε Ταλέκ, Σβάρνας (78′ λ.τρ. Ρότα), Μισελέν, Μοχαμάντι (78′ Μιτάι), Κριχόβιακ (46′ λ.τρ. Σάκχοφ), Χατζισαφί, Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83′ Μουστακόπουλος).
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον (90′ λ.τρ. Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (80′ Κανέ), Φορτούνης (46′ Φορτούνης), Βαλμπουενά (80′ Καρβάλιο), Βρουσάι (64′ Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί.

Στους «Ζωσημάδες» ο Άρης είχε το κίνητρο να καταλάβει την «τιμητική» 3η θέση στη βαθμολογία. Μπήκε από το ξεκίνημα… φουριόζος, σκόραρε στο 8′ με τον Φαμπιάνο και στο 22′ με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και στη συνέχεια έκανε… συντήρηση. Αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει και τρίτη φορά, στο 81′ με τον Εμπακατά.

ΠΑΣ Γιάννινα (Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (Οικονομόπουλος 72′), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι (Κόντε 61′), Καραχάλιος (Λιάσος 8′), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (Γκάμα 59′), Ιτούρμπε (Γκαρσία 53′), Πάλμα, Καμαρά (Δεληζήσης 73′).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.