ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Ταλαιπώρησαν την μπάλα

Κακοποίηση του ποδοσφαίρου από ΑΕΚ και ΠΑΟ που έμειναν στο μηδέν. Παρέμεινε στο +2 από την Ένωση το τριφύλλι, αλλά έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Ενα ντέρμπι που σίγουρα θα ξεχάσουμε πολύ γρήγορα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μονομάχησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο… ταλαιπωρώντας το ποδόσφαιρο. Τα λάθη, οι εντάσεις και τα νεύρα είχαν την τιμητική τους, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό.

«Άχρωμο» και «άγευστο» το ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, με την Ένωση να βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση.

Η… κλεψύδρα της Ευρώπης αδειάζει επικίνδυνα για τον δικέφαλο, που παρέμεινε στην 5η θέση με 53 πόντους, πίσω από Παναθηναϊκό και Άρη. 3η με 55 βαθμούς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έχει ως δεύτερη «ευκαιρία» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ είναι λοιπόν στα σχοινιά, με τον Παναθηναϊκό να υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Υπό το βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα διεξήχθη το ντέρμπι, με τον Χατζισαφί να έχει δοκάρι για την Ένωση στο 29ο λεπτό. Πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αμραμπατ να σώζει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κουρμπέλη.

Ανώτερη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο

Με πολλά λάθη και νεύρα ξεκίνησε το ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ έκανε συνεχώς επιθέσεις από την αριστερή πλευρά, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα μέσω της δεξιάς του πτέρυγας.

Στο 7ο λεπτό, η ΑΕΚ έφτασε στην πρώτη της ευκαιρία, με τον Χατζισαφί να εκτελεί άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν συνεχώς ψηλά, με το «τριφύλλι» όμως να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο.

Στο 19΄, το ωραίο σουτ του Μαουρίτσιο πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μοχαμαντί σταμάτησε την επέλαση του Παλάσιος.

Στο 21΄, ο Αϊτόρ συνέκλινε και απείλησε για τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ να βρίσκει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 29ο λεπτό. Ωραίο, ψιλοκρεμαστό σουτ από τον Χατζισαφί, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο δικέφαλος συνέχισε να απειλεί από την αριστερή πλευρά και στο 40΄, σπατάλησε άλλη μια ευκαιρία με τον Κριχόβιακ. Από το ύψος του πέναλτι, ο Πολωνός σούταρε, με τον Βέλεθ να σώζει με αυτοθυσία την πράσινη εστία.

Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Πιο δραστήριοι οι «πράσινοι», αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, φτάνοντας πιο εύκολα στην περιοχή του Μπρινιόλι. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» τα… χαλούσαν συνεχώς στην τελική προσπάθεια.

Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και η πρώτη τελική του δευτέρου μέρους ήρθε στο 60΄ από τα πόδια του Κριχόβιακ. Ο Πολωνός χαφ πήρε μέτρα και εκτέλεσε, χωρίς να ανησυχήσει τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού».

Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ με διπλή προσπάθεια. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά, με τον Αμραμπατ να σώζει την ΑΕΚ πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα στρώθηκε στον Χουανκάρ, που σούταρε άστοχα.

Ο Οφρυδόπουλος βλέποντας το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ στην κάθετη πάσα, έριξε στη μάχη τον Πέτρο Μάνταλο, αποσύροντας τον Χατζισαφί.

Οι «πράσινοι» έγιναν ακόμα πιο επιθετικοί και στο 71΄, ο Καρλίτος έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Κριχόβιακ υπέπεσε σε λάθος και ο Ισπανός με φαλτσαριστό σουτ, έστειλε λίγο άουτ την μπάλα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το «χρυσό» γκολ, με τον Λιβάι Γκαρσία να αναλαμβάνει δράση. Στο 86΄, έπιασε την κεφαλιά, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει. Ενω στο 90΄, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να κατεβάζει και πάλι ρολά.

Το… μηδέν δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ (74’ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Χατζισαφί (67’ Μάνταλος), Γκαρσία, Αμραμπατ (86’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Σάντσες, Βιγιαφάνιες (46’ Βιτάλ), Πέρεθ, Μαουρίσιο (62’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος), Αϊτόρ (74’ Μακέντα).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.